18. Športski susreti „Memorijal Branko Androš“

ROSH – Rim
20/09/2017
Dan neovisnosti
07/10/2017

18. Športski susreti „Memorijal Branko Androš“

Od 22.09 do 24.09. u  Umagu su održani 18. športski susreti UHB HEP 1990.-1995. „Memorijal Branko Androš“.

Svečano otvaranje športskih susreta počelo je intoniranjem himne Republike Hrvatske, a potom je odana počast  svim poginulim, nestalim i umrlim braniteljima, djelatnicima HEP-a i članovima Udruge.

Na igralištu ispred hotela „Sol Stella“ postrojile su se reprezentacije regionalnih odbora predvođene predsjednicima: za ROSH-Vinko Sesar, ROJH-Ivica Brakus, ROIH-Anđelko Radić i domaćin športskih susreta ROZH-Mladen Zuzić.

Glasnogovornik Udruge Tihomir Lasić je u ime organizatora pozdravio sve sportaše i goste,  u prvom redu gđu. Snježanu Androš, Karla Ezgetu, izaslanika direktora DP Elektro Istra i  sve reprezentacije regionalnih odbora. Poseban pozdrav i zahvala za uloženi trud u pripremi i organizaciji športskih susreta je upućen organizacijskom odboru igara: predsjedniku udruge Davoru Tomljanoviću, glavnom tajniku Igoru Kalcu, predsjedniku ROZH-a  Mladenu Zuziću, tajniku ROZH-a  Nevenu Cuculiću  i Darku Međurečanu.

Svečani skup su pozdravili, u ime domaćina predsjednik ROZH-a Mladen Zuzić  i  predstavnik DP Elektro Istra Karlo Ezgeta. Na kraju se pozdravima i prigodnim riječima svim  nazočnima obratio predsjednik UHB HEP 1990.-1995. Davor Tomljanović te je 18.  športske susrete „Memorijal Branko Androš“ proglasio otvorenima.

Nakon svečanog otvaranja, na gradskom groblju u Umagu izaslanstvo Udruge je kod Spomenika svim poginulim i nestalim braniteljima i na grobu našeg prerano umrlog člana Denisa Krizmanića  položilo vijenac i upalilo svijeću. 

Uz sudjelovanje preko  150 sportaša, članova udruge, natjecanja su se odvijala u malom nogometu, košarci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, boćanju, kuglanju, pikadu i ribolovu. Iako postignuti rezultati  nisu bili u prvom planu treba spomenuti plasmane po sportovima:

 • mali nogomet: 1.ROJH, 2. ROSH, 3. ROZH, 4. ROIH
 • košarka: 1. ROJH, 2. ROIH, 3. ROSH, 4. ROZH
 • tenis: 1. ROSH, 2. ROIH, 3. ROZH, 4. ROJH
 • stolni tenis: 1. ROIH, 2. ROZH, 3. ROSH, 4. ROJH
 • šah: 1. ROZH, 2. ROSH, 3. ROIH, 4. ROJH
 • streljaštvo: 1, ROSH, 2. ROIH, 3. ROJH, 4. ROZH
 • boćanje: 1. ROJH, 2. ROZH, 3.ROSH, 4. ROIH
 • kuglanje: 1. ROIH, 2. ROSH, 3. ROZH, 4. ROJH
 • pikado: 1. ROSH, 2. ROIH, 3. ROZH, 4. ROJH
 • ribolov: 1. ROSH, 2. ROJH, 3. ROZH, 4. ROIH

Ukupni plasman reprezentacija regionalnih odbora po osvojenim bodovima je:

 • ROSH-31 bod
 • ROIH-25
 • ROZH-22
 • ROJH-20

U revijalnom dijelu održano je natjecanje u kuhanju jela u kotliću, kartanju briškule i trešete i bele. Kuhari iz ROIH su po ocjeni stručnog žirija  skuhali najbolji kotlić. U briškuli i trešeti pobjedu je odnijela ekipa iz ROZH-a , a u beli ekipa iz ROSH-a.

Domaćin prve večeri, popularno nazvane „gost domaćin“ bio je ROSH koji je sve sudionike igara u ugodnom ambijentu restorana Laguna počastio izvornim  suhomesnatim proizvodima iz svog kraja.

Završna večer počela je dodjelom medalja, proglašenjem pobjednika po športovima i proglašenjem ukupnog pobjednika športskih susreta. Veliki prijelazni pehar pobjedniku igara, kapetanu ekipe ROSH-a Vinku Sesaru  uručilo je predsjednik ROZH Mladen Zuzić.

Prije zatvaranja službenog dijela športskih susreta, predsjednik Udruge Davor Tomljanović zahvalio se gđi. Snježani Androš  na dolasku ne samo ove godine nego na podršci Udruzi od prvih športskih susreta do danas te joj uručio prigodni, skromni poklon u znak sjećanja na Umag 2018. Isto tako zahvalio se svim članovima udruge na sudjelovanju, izrazio zadovoljstvo što su igre protekle u fer i sportskoj borbi bez ozbiljnijih ozljeda te je zaželio  svima sretan put i povratak svojim kućama. Najavio je održavanje 19. športskih susreta UHB HEP 1990.-1995. „Memorijal Branko Androš“ slijedeće godine kada će domaćin  biti Regionalni odbor za Središnju Hrvatsku.

Druženje je u pravoj prijateljskoj atmosferi do kasnih sati nastavljeno na terasi restorana Laguna uz  svirku poznatog tamburaškog sastava „Frankopan“ iz Novog Vinodolskog.