20. sportski susreti „Memorijal Branko Androš“

Stijepo Čikato, Andrija Crnčević, 6.10.1991. – 6.10. 2019.
07/10/2019
Izrael
08/10/2019

20. sportski susreti „Memorijal Branko Androš“

U Tučepima su od 04.-06.10. održani jubilarni 20. sportski susreti UHB HEP 90.-95. „Memorijal Branko Androš“. Na sportskim terenima hotela Neptun u prekrasnom ambijentu makarskog primorja okupilo se preko 200 sportaša, članova udruge koji su bili podijeljeni u četiri reprezentacije regionalnih odbora.

Himnom Republike Hrvatske i minutom šutnje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje započelo je svečano otvaranje sportskih susreta. Glasnogovornik Udruge Tihomir Lasić je u ime organizatora pozdravio sve nazočne članove Udruge i goste te im se zahvalio na dolasku.

Prije svih, pozdravio je Marina Androša, sina pokojnog Branka Androša po kojem memorijal nosi ime od 2000. godine i prvih sportskih susreta UHB HEP-a koji su održani u Opatiji.

Pozdravio je sve reprezentacije regionalnih odbora koje su predvodili: za ROSH u ime odsutnog predsjednika Vinka Sesara, tajnik ROSH-a Dario Lisinski, za ROIH predsjednik Anđelko Radić, za ROZH predsjednik Mladen Zuzić i za domaćine 20. Memorijala predsjednik ROJH-a Ivica Brakus.

Svečanom otvaranju nazočili su direktor HEP Proizvodnje d.o.o., PPHE Jug Vice Oršulić, direktor HOPS d.o.o. Prijenosnog područja Split Zoran Sinovčić, upravitelj terenske jedinice Makarska Petar Vrkaš i direktor hotela Neptun Stefano Vranješ sa suradnicima.

Na kraju svi nazočni su posebno pozdravili glavnog tajnika Udruge Igora Kalca i predsjednika Davora Tomljanovića.

Skup su pozdravili u kratkom obraćanju, u ime domaćina predsjednik ROJH-a Ivica Brakus, ispred Uprave HEP-a i HOPS-a direktor Zoran Sinovčić, direktor hotela Neptun Stefano Vranješ i na kraju predsjednik Udruge Davor Tomljanović koji je  tom prilikom proglasio 20. sportske susrete otvorenim.

U pripremi sportskih susreta treba istaknuti dobar posao koji je uspješno odradio organizacijski odbor u sastavu: Davor Tomljanović, Ivica Brakus, Igor Kalac, Iko Gudelj i Darko Međurečan.

Isto tako treba istaknuti i voditelje po sportovima koji su zaslužni da su se sva natjecanja odvijala uspješno i po rasporedu. To su bili za mali nogomet: Stipe Vukasović, tenis Toma Tomaš, stolni tenis Dragan Štrelov, šah Ivo Šuman, streljaštvo Milan Pavić, boćanje Božidar Dijan, kuglanje Zoran Škara, ribolov Ivica Poljak, košarka Branko Levarda, pikado Željko Meić Sedić, a u revijalnom dijelu karte, briškula i trešeta i bela, voditelj Ivan Pokrovac i kuhanje brudeta ili kotlića, voditelj Ivica Barada.

Regionalni odbor za istočnu Hrvatsku se pobrinuo da prva večer protekne u dobrom raspoloženju, uz dobru glazbu su osigurali  za sve sudionike slavonske specijalitete i tako nastavili dobar običaj druženja na večeri „gost domaćin“.

Najveće zanimanje svih sudionika izazvalo je kuhanje brudeta ili kako je službeno stajalo u biltenu kuhanje kotlića. Natjecatelji su pokazali kako se od dobre ribe može skuhati dobar brudet na više načina. Svaki kotlić je imao neki svoj poseban okus, a dokaz da su svi bili nadasve dobro pripremljeni i ukusni su do kraja ispražnjeni kotlići. Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda pobjednik je bila ekipa Regionalnog odbora za istočnu Hrvatsku.

Na završnoj večeri svečanog proglašenja pobjednika po sportovima skupu su se pridružili Snježana i Marina Androš, supruga i kći pokojnog Branka Androša. Tom prilikom uz srdačne pozdrave svih sudionika, predsjednik Udruge Davor Tomljanović je gospođi Snježani Androš uručio skroman poklon u znak sjećanja na ovaj jubilarni 20. Memorijal.

U ime Organizacijskog  odbora, predsjednik ROJH-a Ivica Brakus je  svim sudionicima sportskih susreta uručio poklon, bocu vina iz vinarije Zvrko. Na taj način smo još jednom iskazali suosjećanje s obitelji u teškoj materijalnoj situaciji koja ih je zadesila pogibijom njihovog sina, supruga i oca te na taj način pomogli obitelji našeg tragično preminulog člana Ivice Zvrke iz HE Plat.

Veliki prijelazni pehar ukupnom pobjedniku  20. Memorijala Branko Androš predsjedniku ROSH-a Vinku Sesaru uručio je Marin Androš.

Na kraju, sportske susrete je zatvorio predsjednik Udruge Davor Tomljanović. Tom prilikom čestitao je svim pobjednicima, zahvalio se svima na uspješno odrađenim susretima na sportskim terenima i izvan njih, uzornom ponašanju svih sudionika, organizacijskim odboru na uspješno organiziranim susretima i najavio slijedeći 21. Memorijal u Slavoniji gdje će domaćin biti Regionalni odbor za istočnu Hrvatsku.

Pozvao je sve članove da u što većem broju dođu 18. 11. u Vukovar, pridruže se „Koloni sjećanja“ i dostojno obilježe 28. obljetnicu stradanja grada Vukovara.

>>>>Rezultati po sportovima<<<<