Memorijal „ Branko Androš“ – 2022.

110. Sjednica Predsjedništva ROIH-a i međuogranski susret u Trenkovu
21/09/2022
Sjećanje – Stijepo Čikato, Andrija Crnčević
10/10/2022

Memorijal „ Branko Androš“ – 2022.

Na sportskim terenima resorta „Sol Garden „ Istra u Umagu od 23.-25.09.2022 održan je 22. memorijal „ Branko Androš“. U ugodnom okruženju poznate nam destinacije, intoniranjem himne Republike Hrvatske, te odavanjem počasti poginulim, nestalim i preminulim braniteljima otvorene su sportske igre koje već niz godina upražnjavamo usprkos teretu godina i bolesti.

Na početku otvaranja igara prisutnima se obratio glasnogovornik udruge gospodin Stipe Sučić koji je vodio program otvaranja, a nakon njega g. Mladen Zuzić predsjednik ROZH – a kao domaćin ovih igara i nosilac naj većeg tereta organizacije igara.

Igre je otvorio predsjednik udruge g. Vinko Sesar koji se prisutnima obratio prigodnim govorom kao i osvrtom na učinjeno u proteklom razdoblju.

Na našu žalost, na memorijalu nisu bili prisutni članovi obitelji Androš koji su se zahvalili na pozivu, ali radi obiteljskih obveza nisu bili u mogućosti doći.

Sportskim susretima na osobito zadovoljstvo branitelja sudjelovao je i predsjednik Uprave HEP – a g. Frane Barbarić koji je i u ovim teškim vremenima za HEP  odvojio vremena da pozdravi branitelje koji imaju ne mali doprinos u tome da je RH i HEP to što danas je, a to je profitabilna stabilna firma koja je nosilac investiranja u nova znanja i tehnologije. Predsjednik uprave HEP- a g. Barbarić naglasio je vrlo dobru suradnju sa udrugom branitelja obišao sportske terene pozdravivši nazočne natjecatelje te se i sam okušao u kulinarskim vještinama u pokaznoj disciplini „kotlić“.

Susretima je prisustvovao i g. Marino Roce Direktor pogona TE Plomin, pozdravljajući natjecatelje istaknuo vrlo dobru organizaciju i koordinaciju da se ne smeta poslovim procesima u HEP grupi, osvrnuvši se na trenutno stanje na tržištu energenata kao i HEP – ov doprinos u prevladavanju energetske krize.

Igre su protekle fer i sportskom duhu uz druženje za vrijeme natjecanja i poslije njih. Rezultati natjecanja nisu bili u prvom planu već druženje i razgovor dugogodišnjih prijatelja, radnih kolega, branitelja.  

Po završetku igara sumirajući sve rezultate konstatiran je sveukupni pobjednik igara – to je ekipa ROSH-a.  Na završnoj večeri i svečano je proglašen ukupni pobjednik ekipa ROSH što je pozdravljeno odobravanjem i pljeskom članova pobjedničke ekipe i svih ostalih ekipa. Svi sudionici čestitali su pobjednicima u očekivanju boljeg plasmana na idućim Igrama.

Na kraju ovoga izviješća moramo se svi zahvaliti trudu i organizaciji ekipe iz ROZH – a na čelu sa predsjednikom g. Zuzićem, te gospodi Cuculić  i g. Međurečan, naravno ostale nećemo imenovati koji su bez zamjerke bili izvrsni domaćini na ovome memorijalu.