Memorijal Branko Androš – Topusko 2018

Sjednica proširenog predsjedništva ROZH
22/09/2018
In memoriam- Ivica Benić
03/10/2018

Memorijal Branko Androš – Topusko 2018

U Topuskom su od 28.09. do 30.09. održani 19. sportski susreti UHB HEP 1990.-1995. „Memorijal Branko Androš“.

Svečano otvaranje  započelo je intoniranjem himne Republike Hrvatske i sjećanjem na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

U sportskoj dvorani hotela Top Terme Topusko okupilo se preko 240 sudionika igara, članova Udruge. Sportaše i reprezentacije  regionalnih odbora predvodili su: kao domaćini 19. sportskih susreta  za ROSH-  Vinko Sesar, ROJH – Ivica Brakus, ROIH – Anđelko Radić i  ROZH – Mladen Zuzić.

Glasnogovornik Udruge Tihomir Lasić je u ime organizatora pozdravio sve sudionike,  u prvom redu sve reprezentacije regionalnih odbora, organizacijski odbor u sastavu: Davor Tomljanović, Vinko Sesar, Igor Kalac, Dario Lisinski i Darko Međurečan koji su dali veliki obol u organizaciji i pripremi sportskih susreta te goste, Vjekoslava Andrića predstavnika Ministarstva hrvatskih branitelja i direktoricu hotela Top Terme Đurđu Kovačević

Svečani skup su pozdravili, u ime domaćina predsjednik ROSH-a Vinko Sesar, direktorica hotela Top Terme Đurđa Kovačević i Vjekoslav Andrić.

Na kraju svečanosti  prigodnim riječima  svim  nazočnima se obratio predsjednik UHB HEP 1990.-1995. Davor Tomljanović. Zahvalio se svim sudionicima na dolasku i zaželio uspješne igre, prije svega da igre proteknu u dobrom ozračju, prijateljskoj atmosferi i druženju. Posebno se zahvalio tajniku ROSH-a Dariu Lisinskom na uloženom velikom trudu u organiziranju sportskih susreta. Prenio je pozdrave predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića i člana Uprave Marka Ćosića i direktora ODS-a Nikole Šulentića koji zbog iznenadnih, neodgodivih obveza nisu mogli nazočiti otvaranju. Proglasio je sportske susrete   19. „Memorijal Branko Androš“ otvorenima.

Nakon svečanog otvaranja, izaslanici Udruge su posjetili mjesto gdje je u VRO Oluja general Petar Stipetić potpisao predaju 21. krajiškog korpusa. Kod spomen obilježja je položen vijenac i upaljena svijeća za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u VRO Oluja. 

 Sportska natjecanja su se odvijala u malom nogometu, košarci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, boćanju, kuglanju, pikadu i ribolovu.

Treba istaknuti i voditelje sportova koji su se brinili da se natjecanja odvijaju uspješno, u fer i sportskom duhu i po predviđenom rasporedu. To su:

za mali nogomet – Goran Drašković, tenis – Dražen Šurina, stolni tenis – Stipe Sučić, šah – Denis Jusufi, streljaštvo – Zdravko Županić, boćanje – Ivan Zandona, kuglanje – Danijel Vincetić, ribolov – Ivan Bogadi, košarka – Davor Hrvojević, pikado – Darko Franjković i u revijalnom dijelu za karte Vladimir Čale i kotlić Ivan Kajgan.

Plasmani po sportovima su:

 • mali nogomet: 1.ROIH, 2. ROSH, 3. ROJH, 4. ROZH
 • košarka: 1. ROJH, 2. ROSH, 3. ROIH, 4. ROZH
 • tenis: 1. ROSH, 2. ROIH, 3. ROZH, 4. ROJH
 • stolni tenis: 1. ROIH, 2. ROZH, 3. ROSH, 4. ROJH
 • šah: 1. ROZH, 2. ROSH, 3. ROIH, 4. ROJH
 • streljaštvo: 1, ROSH, 2. ROIH, 3. ROJH, 4. ROZH
 • boćanje: 1. ROZH, 2. ROJH, 3.ROIH, 4. ROSH
 • kuglanje: 1. ROSH, 2. ROIH, 3. ROJH, 4. ROZH
 • pikado: 1. ROZH, 2. ROIH, 3. ROJH, 4. ROSH
 • ribolov: 1. ROSH, 2. ROIH, 3. ROJH, 4. ROZH

Ukupni plasman reprezentacija regionalnih odbora po osvojenim bodovima je:

 • ROSH-29
 • ROIH-29
 • ROZH-22
 • ROJH-18

Iako su dvije reprezentacije i ROSH i ROIH imale isti broj bodova ukupni pobjednik je reprezentacija Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku koja je imala više boljih plasmana te je zasluženo osvojila veliki prijelazni pehar.  

U revijalnom dijelu održano je natjecanje u kuhanju graha i kartanju briškule i trešete i bele. Kuhari iz ROSH su po ocjeni stručnog žirija  skuhali najbolji grah. U briškuli i trešeti pobjedu je odnijela ekipa iz ROJH-a , a u beli ekipa iz ROSH-a.

Domaćin prve večeri, popularno nazvane „gost domaćin“ bio je ROZH. Uz prave domaće specijalitete i dobru glazbu i uz velik trud u organizaciji članova ROZH-a  zabava je potrajala do ranih, jutarnjih sati. Ne smije se zaboraviti i ekipu iz Trogira koji su počastili društvo s friganim giricama ulovljenim kraj Drvenika netom prije polaska na put.

Završna večer počela je dodjelom medalja, proglašenjem pobjednika po športovima i proglašenjem ukupnog pobjednika športskih susreta. Veliki prijelazni pehar pobjedniku igara, kapetanu ekipe ROSH-a Vinku Sesaru  uručio je Marin Androš, sin pokojnog Branka Androša.

Prije zatvaranja službenog dijela športskih susreta, predsjednik Udruge Davor Tomljanović je pozdravio  gđu. Snježanu Androš te joj uručio prigodni poklon, maketu stare drvene posavske kuće  u znak sjećanja. Izrazio je zadovoljstvo što su igre održane u pravom prijateljskom ozračju i zajedništvu. Iako rezultati nisu bili najbitniji čestitao je pobjednicima po sportovima i ukupnom pobjedniku, reprezentaciji Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku.  Najavio je održavanje jubilarnih 20. športskih susreta UHB HEP 1990.-1995. „Memorijal Branko Androš“ slijedeće godine i pozvao domaćine  Regionalni odbor za južnu Hrvatsku da krenu s pripremama.

Na svečanom zatvaranju sudionici su uživali u prigodnom programu koji su izveli članice i članovi KUD-a Pokupjanka iz Bresta Posavskog.

Druženje je do kasnih sati nastavljeno u restoranu hotela Top Terme uz  svirku  tamburaškog sastava „Beglajt“.

 

 

POREDAK PO SPORTOVIMA