14.sjednica Središnjeg odbora UHB HEP 1990.-1995.

13. sjednica Predsjedništva ROJH-a
05/09/2018
In memoriam – Marijan Celjak
16/09/2018

14.sjednica Središnjeg odbora UHB HEP 1990.-1995.

U prostorima HE Dubrovnik u Platu, dana 08. 09. 2018. održana je 14. sjednica Središnjeg odbora Udruge.

U proteklom periodu između dvije sjednice SO članovi Udruge potakli su niz aktivnosti. Organizirano je više međuogranskih susreta u u regionalnim odborima, članovi Udruge su sudjelovali u organizaciji postavljanja spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u svojim regijama i obilježavanjima značajnih događaja iz Domovinskog rata.

Posebno je svečano obilježena proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice VRO Olujau Kninu dolaskom preko 200 naših članova iz svih regionalnih odbora.Svojom su nazočnošću skup uveličali član Uprave HEP-a Marko Ćosić i direktor HEP-ODS-a Nikola Šulentić. Izvješće su podnijeli glavni tajnik Igor Kalaci predsjednik ROJH-a Ivica Brakus.

U tijeku su pripreme za održavanje 19. sportskih susreta Udruge „Memorijal Branko Androš“ koje će se održati od 28.09. do 30.09. u Topuskom. Očekuje se dolazak oko 240 sportaša, članova Udruge  i gostiju.

Jedna od iznimno za nas važnih točaka dnevnog reda bila je usvajanje Pravilnika o organizaciji i postupanju u svrhu zaštite osobnih podataka (GDPR), a na što nas obvezuje Zakon o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18). Prijedlog Pravilnika izradio je i iznioglavni tajnik Udruge, a nakon kraće rasprave i nekoliko usvojenih izmjena po pojedenim točkama Pravilnik je jednoglasno usvojen.

Na kraju, predsjednik Udruge je naglasio kako nas u slijedećm razdoblju, do kraja godine čeka  nekoliko bitnih aktivnosti. Nakon održavanja sportskih susreta u Topuskom veliki događaj za sve nas će biti 18.11. dan kada ćemo se okupiti u Vukovaru i obilježiti tužnu 27. obljetnicu pada obrane grada i u koloni sjećanja prisjetiti se žrtve Vukovara. Na isti dan, dio članova Udruge pohoditi će Škabrnju i pokloniti se tamošnjim žrtvama.

01.12. proslavit ćemo Dan Udruge, a SO je donio odluku da se na taj dan održi redovna skupština Udruge.

Imenovano je povjerenstvo koje ima zadatak pripremiti izradu i postavu spomenika na brani HE Peruča u spomen na akciju kojom je oslobođena brana. U radu povjerenstva sudjelovati će D. Tomljanović, I. Brakus, I. Huzjak i B. Filipović.

Članovi SO su nakon održane sjednice posjetili mjesto stradanja poginulih kolega i branitelja Andrije Crnčevića i StijepeČikata koji su 1991. godine poginuli u neprijateljskom granatiranju transformatorske stanice Komolac. Na spomen obilježju položen jevijenac i upaljena svijeća u spomen na poginule kolege.