15. sjednica Središnjeg odbora UHB HEP 1990.-1995.

Posjet mjestu stradavanja Josipa Jovića
28/10/2018
Svi Sveti
31/10/2018

15. sjednica Središnjeg odbora UHB HEP 1990.-1995.

10. 2018. u Zagrebu je održana 15. sjednica Središnjeg odbora Udruge.  U ime opravdano odsutnog predsjednika Udruge Davora Tomljanovića sjednicom je predsjedavao predsjednik Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku Vinko Sesar.

Uoči blagdana Svih Svetih i Dušnog dana članovi Središnjeg odbora su prije početka sjednice pred spomenikom hrvatskim braniteljima ispred upravne zgrade HEP-a zajedno s direktorom HEP-ODS-a Nikolom Šulentićem i suradnicima položili  vijenac i upalili svijeću za sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i za sve umrle članove Udruge, djelatnike Hrvatske elektroprivrede.

Na samom početku rada sjednice odana je dužna počast svim poginulim , nestalim i umrlim braniteljima, članovima Udruge.

U radnom dijelu sjednice analizirane su aktivnosti Udruge u proteklom periodu.

Predsjednik Nadzornog odbora UHB HEP-a  Stjepan Hodak je podnio  izvješće NO o radu Udruge u prvih šest mjeseci 2018. Nadzorni odbor je obavio kontrolu financijskog poslovanja regionalnih odbora i središnjice i u svom izvješću nije našao na nikakve nepravilnosti u radu te je dao pozitivno izvješće o polugodišnjem radu Udruge. SO je jednoglasno usvojio izvješće Nadzornog odbora.

Izvješće o održanim  športskim susretima Udruge „Memorijal Branko Androš“ podnio je glavni tajnik Igor Kalac. Zaključeno je da su sportski susreti i ove godine pokazali opravdanost  organiziranja  i okupljanja preko 200 članova Udruge  i njihovih  gostiju. Susreti su protekli u prijateljskom druženju  i  fer  i sportskom nadmetanju na sportskim borilištima. U napetoj završnici  ukupni pobjednici  19. športskih susreta bili su  članovi Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku. Domaćin  jubilarnih 20.  športskih  susreta  2019.   bit  će Regionalni  odbor za južnu Hrvatsku.

Središnji odbor poziva sve zainteresirane članove da se 18. 11. kao i svake godine, u što većem broju  pridruže koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji kako bi odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim  braniteljima  i nevinim,  civilnim žrtvama.

Središnji odbor je prihvatio inicijativu članova SO iz Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku da se članovi  Udruge  12. 11.  pridruže i sjećanju na žrtve Saborskog gdje je u samo nekoliko dana 1991. poginulo i stradalo  preko  stotinu  hrvatskih  branitelja i civila.

Odlučeno je da će se redovna skupština Udruge održati  01 12. 2018. u  Ivanić Gradu na kojoj će  se donijeti  plan rada i financijski proračun Udruge za 2019. godinu. U sklopu održavanja skupštine, tog dana  Udruga će proslaviti 23. obljetnicu osnutka Udruge. Svi sabornici će kako i sam Statut Udruge nalaže, od tajnika regionalnih odbora dobiti pozive najkasnje do 15. 11. kako bi se na vrijeme mogli pripremiti  i organizirati za odlazak na skupštinu.

Usvojen je novi, na razini cijele Udruge jedinstveni  Pravilnik o potporama  koji je ujednačio  postupak traženja  i iznose potpora za sve članove Udruge. Pravilnik o potporama kao i svi formulari za dobivanje potpore bit će dostupni na Web stranici Udruge od  01.01.2019.

Središnji odbor je dao suglasnost za izradu i  postavljanje spomen ploče u  krugu HE Peruća u spomen na oslobađanje HE Peruća  kada su u sklopu  Masleničke  akcije hrvatski branitelji oslobodili HE i spriječili da okupator rušenjem brane izazove katastrofalnu poplavu naselja nizvodno od brane. Spomen ploča  bit će otkrivena  28. 01. 2019. u sklopu proslave  oslobađanja  HE Peruća.