21. Sportske igre „ Memorijal Branko Androš“ Umag 2021.

04. sjednica Središnjeg odbora UHB HEP-a 1990-1995.
06/11/2021
Blagdan Svih Svetih – ROIH
11/11/2021

21. Sportske igre „ Memorijal Branko Androš“ Umag 2021.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom COVID-19 sve sportske igre UHB HEP-a su obustavljene na godinu dana . Čim su malo popustile mjere u ograničenju kretanja ljudi  Udruga je tražila način da se naši članovi okupe , druže i iskažu svoju privrženost Udruzi.

Ovakva mogućnost se pojavila tek u rujnu 2021. god. kad su svi Regionalni odbori krenuli u organizaciju sportskih susreta tako da smo imali i po dva sportska susreta  po Regionalnim odborima u jednom vikendu . Ipak i u ovakvim uvjetima okupljanje članstva za igre bilo je znatno veće od očekivanja te je na Regionalnim igrama sudjelovalo oko 700 članova.

Po završetku svih regionalnih sportskih susreta Središnji odbor donosi odluku da se organiziraju i završne igre Udruge – Sportske igre „ Memorijal Branko Androš“. Igre su održane od 08.10.2021. do 10.10.2021. god. na sportskim terenima  hotela Sol Garden Istra. Ovo su završne igre svih Regionalnih odbora gdje se najbolji od najboljih  sudaraju na sportskom planu u 10 disciplina  za prelazni pehar Udruge. Na igre se prijavilo 200 članova što kao organizatora što kao igrača iz sva 4 RO. Domaćin ovogodišnjih igara je ROIH koji je na terenima sportskog centra hotela okupio sve sudionike nakon čega je krenulo svečano otvaranje igara.

Igre su otvorene 08.10.2021. intoniranjem  himne Republike Hrvatske  te minutom šutnje u sjećanje na  sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu. Skup  je pozdravio domaćin hotela Sol Garden Istra te ukazao na potrebu pridržavanja mjera za zaštitu od korona virusa. Skup su pozdravili i svi predsjednici Regionalnih odbora s osvrtom na svoje regionalne igre. Posebno je dojmljiv bio i pozdrav sina Branka Androša – Marina koji je istakao da je s ovim igrama i on rastao i razvijao se jer da je i on već 21 godinu tu s nama te  da tako i sebe i nas podsjeća na svojega oca. Na kraju je predsjednik udruge Vinko Sesar pozdravio sve goste i proglasio igre otvorenima.

Igre su protekle fer i sportskom duhu uz druženje za vrijeme natjecanja i poslije njih. Rezultati natjecanja nisu bili u prvom planu već druženje i razgovor dugogodišnjih prijatelja, radnih kolega  i braće po oružju koje je epidemija razdvajala duže vrijeme

Po završetku igara sumirajući sve rezultate konstatiran je sveukupni pobjednik igara – to je ekipa ROIH-e.  Na završnoj večeri i svečano je proglašen ukupni pobjednik ekipa ROIH što je pozdravljeno odobravanjem i pljeskom članova pobjedničke ekipe i svih ostalih ekipa. Svi sudionici čestitali su pobjednicima u očekivanju boljeg plasmana na idućim Igrama.

Autor teksta:  Stipe Sučić

Autor slika   : Goran Vrbanić, Ivan Bogadi

Prilog: Rezultati natjecanja u svim sportovima – Darko Međurečan