Dan Udruge Hrvatskih branitelja HEP-a

Članovi ROZH posjetili kolege i spomen obilježja na HE Peruća
29/11/2021
Čestitka predsjednika Udruge povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana
17/12/2021

Dan Udruge Hrvatskih branitelja HEP-a

Dan Udruge Hrvatskih branitelja HEP-a

Današnji dan 01.12. Udruga Hrvatskih branitelja HEP – a obilježava kao svoj dan sjećajući se svojih poginuli i nestalih kolega kao i onih koji su preminuli.  Tom prilikom izaslanstvo Udruge na čelu sa predsjednikom Vinkom Sesarom zapalila je svijeće ispred spomenika braniteljima u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Udruga je izrasla u respektabilnu cjelinu koja se unatoč svim nevoljama koje su zadesile njihove članove trudi biti na dobrobit članstva koje se nesebično ispomaže i u bolesti i potresima kao i ostalim prilikama ili ne prilikama. Dobro bi bilo  da se toga dana sjetimo naših prijatelja koji su osnovali ovu udrugu.

1.prosinca 1995. godine prostorijama TE – TO u Zagrebu uz prisustvo 33 osnivača, osnovana je UHB HEP 90.-95. Na skupštini su obrazloženi razlozi osnivanja i ciljevi koje je iznio Stjepan Dumbović u ime Inicijativnog odbora – „Hrvatski branitelji nakon demobilizacije nailaze na niz problema i barijera vraćajući se mirnodopskim uvjetima života u civilnom društvu, a kako bi se uočeni nedostaci otklonili, posebice što se tiče djelatnika Hrvatske elektroprivrede, a koji su bili sudionici Domovinskog rata, razlozi su koji su doveli da bi ovaj Inicijativni odbor izašao s prijedlogom osnivanja „Udruge hrvatskih branitelja HEP – a 1990.n– 1995.“ Udruga, odnosno tijela koja budu izabrana da je vode, zalagat će se za primjeren odnos prema svim hrvatskim braniteljima sudionicima Domovinskog rata, stavljajući težište rada prema demobiliziranim djelatnicima HEP – a kako bi se njihovi problemi otklonili unutar sustava Hrvatske elektroprivrede. Ciljevi Udruge su potaknuti rukovodne strukture u Hrvatskoj elektroprivredi na primjereniji odnos prema sudionicima Domovinskog rata iz HEP –a, a koji u dosadašnjem proteklom vremenu od demobilizacije do danas nije dostatan.“

 Za prvog predsjednika tada je bio izabran Marijo Cigrovski, za potpredsjednike Krešo Golubar i Franjo Hlavati, za članove Središnjeg odbora Siniša Kežman, Zlatko Klobučar, Zlatko Korenika, Željko Maurović i Bojan Varičak, te u Nadzorni odbor Kažimir Aras kao predsjednik, Vlado Kovač i Ivica Majer kao članovi. 

Obilježavanje 26. godišnjice prolazi skromno radi epidemioloških uvjeta koji vladaju u zemlji, a i preporuke poslodavca vezano za mjere koje je propisao Nacionalni stožer. Vjerujemo da ćemo uspjeti nadoknaditi propušteno radi gore navedenog ali sada je najvažnije da ostanemo zdravi zajedno sa svojim obiteljima.

Povjerenstvo za informiranje