In memoriam – Ivan Mravak

Međuogranski susreti branitelja ROIH-a u Viljevu
16/07/2017
19. Sportski susreti branitelja ROZH
02/08/2017

In memoriam – Ivan Mravak

Nakon duge i teške bolesti  14.srpnja u Zagrebu u 64. godini života umro je Ivan Mravak, rođen je 1954. godine., diplomirani inženjer elektrotehnike, magistar znanosti.

Član udruge hrvatskih branitelja HEP-a, Ivan Mravak za vrijeme rata u iznimno teškim i neljudskim uvjetima brinuo se za opskrbu strujom opkoljenog grada Vukovara, organizirao je autonomni sustav opskrbe električnom energijom i na taj način uvelike pomogao ostvarujući barem minimalne potrebe za rad bolnice, vodoopskrbne mreže, javne kuhinje,  Radio Vukovara i brojnih drugih ustanova. Zahvaljujući Ivanu i mnogim neznanim radnicima, branitelji Vukovara imali su električnu energiju i punili svoje prijenosne stanice (motorole), radio veze, akomulatore, osvjetljavali skloništa, stožere….

Nakon pada Vukovara sa brojnim hrvatskim braniteljima zarobljen je i odveden u logor Stajićevo gdje je proveo mjesec dana.

Po izlasku iz logora kao vrstan poznavatelj distribucijskog sustava, kao odgovorna osoba radio je na brojnim projektima u obnovi ratom oštećenih elektrodistribucijskih objekata. U periodu od 2004. do rujna 2009. godine bio je predsjednik  Uprave HEP-a d.d.

Ivan je bio aktivni sudionik Domovinskog rata, proživio je ratni pakao, logor, i kao istinski domoljub dao je izniman doprinos u stvaranju udruge branitelja HEP-a. Na svemu učinjenom za našu domovinu, HEP i udrugu branitelja – veliko HVALA.