Pomoć vlasnicima stambenih objekata oštećenih u potresu

Operacija Zima ’94
24/12/2020
VRO Maslenica (Gusar)
22/01/2021

Pomoć vlasnicima stambenih objekata oštećenih u potresu

Poštovani branitelji, 

članovi UHB HEP 90.-95. vlasnici stambenih objekata oštećenih u potresu sukladno Pravilniku o potporama UHB HEP-a, mogu podnijeti Zahtjev za potporu, elementarna nepogoda, nesreća – Obrazac UHB-04 .

U daljnjem tekstu dostavljam Vam tekstove i linkove državnih institucija (za koje sam saznao) gdje možete prijaviti oštećenja i zatražiti neki drugi Vama potreban oblik pomoći kao i raspored rada ljekarni, ambulanti i sl.

POZIV ZA PRIJAVU ŠTETE OD POTRESA – link

GRAD PETRINJA STOŽER CIVILNE ZAŠTITE – link

044/515-250,   099/467-2980

Prijava štete nastale u potresu Petrinja

Informacije za građane Siska pogođene potresom na jednom mjestu – link

Financijska pomoć građanima Siska – link

Stožer Civilne zaštite SMŽ – 044/510-069

Raspored rada ambulanti, ljekarni i psihološka pomoć Sisak, Petrinja – link

Javni poziv za prijavu štete na imovini grad Zagreb – link

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA objavilo je sljedeći POZIV;

Pozivamo hrvatske branitelje, članove obitelji smrtno stradalih,  nestalih i umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su vlasnici stambenih objekata oštećenih u potresu na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke županije i Karlovačke županije na podnošenje zahtjeva za dodjelom izvanredne jednokratne novčane pomoći.

Zahtjev treba sadržavati:
– podatke o podnositelju zahtjeva i članovima kućanstva (ime i prezime, OIB, adresa stanovanja i broj telefona),
– podatke o pretrpljenoj materijalnoj šteti na imovini (opisati radi li se o stambenom ili gospodarskom objektu i kakva su oštećenja) te dostaviti dokaz o nastaloj šteti (npr. fotodokumentacija i dr.),
– presliku tekućeg ili zaštićenog računa.
 
Zahtjev se podnosi Ministarstvu hrvatskih branitelja na e-mail: ministarstvo@branitelji.hr ili poštom na adresu Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb. Sve informacije o podnošenju zahtjeva mogu se dobiti u Ministarstvu na telefone: 01/2308-897, 01/2308-834, 01/2308-916 ili na mobitel: 098/983-5188 (Područni odjel Sisak).
 
Ujedno podsjećamo na mogućnost podnošenja zamolbe Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koja može dodijeliti financijsku pomoć zbog elementarne nepogode. Zamolbe se podnose na adresu Zagreb, Park Stara Trešnjevka 4 na propisanim obrascima dostupnim na mrežnoj stranici Zaklade i u područnim odjelima Ministarstva.

 

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB SISAK na svoje stranice postavio je sljedeću obavijest:

Obavještavamo sve osobe i obitelji stradale u potresu s područja nadležnosti CZSS Sisak (uključujući općine Sunja, Martinska Ves i Lekenik) da se zahtjevi za ostvarivanje prava na jednokratnu naknadu kao pomoć u prevladavanju posljedica razornog potresa mogu podnijeti NEPOSREDNO u prostorijama CZSS Sisak, na adresi Sisak, I. Meštrovića 21 ili elektronskom poštom.
Obrazac za navedenu pomoć dostupan je na ovim mrežnim stranicama pod rubrikom OBRASCI. Svi vaši zahtjevi bit će zaprimljeni.
Sve dodatne informacije možete dobiti sve dane u tjednu na telefon Centra za socijalnu skrb Sisak – (044) 515 700.

Obrazac za jednokratnu naknadu uslijed elementarne nepogode – potresa

 PSIHOLOŠKA POMOĆ U KRIZNIM SITUACIJAMA
Za sve osobe u potrebi pružanja psihosocijalne pomoći u kriznim situacijama i pružanje psihološke prve pomoći možete se javiti na broj telefona 091 4410 102.