Sjećanje, Danijel Grbin 1993.-2023

30 godina od vračanja HE Peruča pod okrilje HEP – a
30/01/2023
In memoriam Krešimir Šeremet – Krele 2016.-2023.
22/02/2023

Sjećanje, Danijel Grbin 1993.-2023

Članovi UHB HEP 1990.-1995., Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku obilježili su 30. godišnjicu pogibije svog kolege i suborca Danijela Grbina .Ovoj okrugloj godišnjici prisustvovali su svi predsjednici regionalnih odbora sa svojim tajnicima kao i predsjednik UHB-HEP-a Vinko Sesar sa tajnikom Dariom Lisinskim. 09.02. biti će zauvijek upisan u našim sjećanjima kao dan tuge ali i ponosa. Tog kobnog datuma 1993.g. Danijel je kao dragovoljac u Otočkom bataljunu mornaričkog pješaštva Ugljan-Dugi Otok poginuo u nastavku vojno redarstvene oslobodilačke akcije Maslinica u mjestu Pridraga.

Danijel Grbin je do rata radio u Elektri Zadar, pogon Otoci na radnom mjestu elektromontera.

U prostorima HEP ODS-a, DP-a Elektre Zadar, članovi Udruge branitelja na čelu sa predsjednikom UHB-HEP-a Vinkom Sesarom, položili su cvijeće i upalili svijeće kod spomen obilježja te molitvom i minutom šutnje odali počast pokojnom kolegi i suborcu Danijelu.

Na mjesnom groblju u Salima na Dugom Otoku, rodnom mjestu našeg Danijela prisustvovali misi zadušnici u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i komemoraciji gdje su se  pridružili mještani ,djeca, članovi obitelji pokojnog Danijela te suborci iz Otočkog bataljuna.

Nakon toga svi su po starom običaju svratili do obiteljske kuće pokojnog. Danijela i uz druženje sa obitelji prisjetili se tih dana. Veliko hvala obitelji i mještanima na prijemu a našem Danijelu neka je laka Hrvatska zemlja za koju je život položio !