SJEDNICA SREDIŠNJEG ODBORA UHB HEP 1990.-1995.

Sjećanje – Ivica Goreta 21.6.1992. – 21.6.2017.
28/06/2017
85. sjednica Predsjedništva ROIH-a
12/07/2017

SJEDNICA SREDIŠNJEG ODBORA UHB HEP 1990.-1995.

Dana 29. 06. 2017. u Obrovcu, u upravnoj zgradi RHE Velebit održana je 9. sjednica Središnjeg odbora Udruge.

Predsjednik Udruge, Davor Tomljanović je na samom početku sjednice pozdravio sve nazočne, a posebno se zahvalio direktoru RHE Velebit Nikši Vrkiću i predsjedniku podružnice HE na Krki i Zrmanji Damiru Sunku u organizaciji sjednice i iskazanom gostoprimstvu.

Od najvažnijih aktivnosti Udruge u proteklom periodu predsjednik je istaknuo održane športske susrete koji su uspješno organizirani u sva četiri regionalna odbora na kojima je sudjelovalo oko 800 članova Udruge. Svi predsjednici regionalnih odbora podnijeli su Središnjem odboru izvješća sa održanih sportskih susreta te posebno izrazili zadovoljstvo odazivom članova kao i fer i sportskim ponašanjem na sportskim terenima i izvan njih.

O pripremi organizacije športskih susreta Udruge „Memorijal Branko Androš“ koji će se održati u Umagu od 22.09. – 24.09., organizacijski odbor  je izvijestio SO  da sve pripreme idu po planu.  

Predsjednik je naglasio važnost izrade izmjena i dopuna Statuta UHB HEP 1990.-1995. koje bi trebalo donijeti do slijedeće redovne skupštine Udruge kao i  novog pravilnika o dodjeli pomoći članovima Udruge , a izrada novog pravilnika se odnosi  na ujednačavanje kriterija u dodjeli pomoći za sva četiri regionalna odbora.

Restrukturiranje HEP ODS-a je trenutno  jedna od najvažnijih tema koja zanima sve zaposlenike HEP ODS-a pa tako i naše članove. U cilju što boljeg  informiranja zainteresiranih članova o tome kako se odvija restrukturiranje Predsjednik  je pozvao sve članove Udruge, a posebno predsjednike ogranaka da se u svojim sredinama  aktivno uključe u praćenje procesa restrukturiranja.  

Tijekom lipnja održano je nekoliko  zajedničkih sastanaka predstavnika udruga branitelja i predstavnika Ministarstva hrvatskih branitelja u pripremi novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja koji će uskoro biti poslan u Hrvatski sabor na prvo čitanje.

U organizaciji proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza u Kninu Udruga će kao i proteklih godina organizirati doček svih sudionika u krugu pogona Knin. Planirano je okupljanje do 8 sati, a nakon toga svi bi se uključili u službenu proslavu u samom gradu u 9 sati. Središnji odbor poziva članove da se u što većem broju odazovu pozivu i dostojanstveno proslave 22. Obljetnicu VRO „Oluja“.  

Tajnik Udruge Igor Kalac je najavio održavanje sjednica Nadzornih odbora regionalnih odbora i sjednicu Nadzornog odbora Udruge koji će obaviti nadzor rada regionalnih odbora i središnjice  i izradu polugodišnjeg financijskog izvješća.

Isto tako naglasio je da je nova WEB stranica Udruge  aktivna, članovi SO su izrazili zadovoljstvo dosad učinjenim, a predsjednik Udruge je zadužio sve predsjednike i tajnike regionalnih odbora da zajedno sa članovima Povjerenstva za informiranje što prije ažuriraju osnovne podatke svih ogranaka.  

Svi članovi SO su nakon završetka sjednice SO  obišli RHE Velebit i uz stručnu pomoć direktora Vrkića  upoznali se s  načinom rada i važnošću RHE u ukupnom elektroenergetskom sustavu Hrvatske.