Turnir u malom nogometu u čast Damira Tomljanovića-Gavrana

ROZH ogranak HOPS-a u posjetu Vukovaru
12/05/2019
20. SPORTSKI SUSRETI REGIONALNOG ODBORA ZA JUŽNU HRVATSKU
15/05/2019

Turnir u malom nogometu u čast Damira Tomljanovića-Gavrana

U povodu 25. godišnjice pogibije hrvatskog heroja Domovinskog rata, zapovjednika  1. Sektora IZM Zadar, ZP Split 1. Gardijske brigade, stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana 11.05. 2019. u Starigradu- Paklenici održan je 25. Memorijalni veteranski malonogometni turnir „Damir Tomljanović- Gavran“ . Pozivu organizatora, Udruge branitelja 1. Gardijske brigade kao i prijašnjih godina odazvala se i ekipa UHB HEP 1990.-1995. 

Pukovnik Damir Tomljanović-Gavran  je  bio prvi hrvatski redarstvenik, dragovoljac Domovinskog rata, od prvih dana uspostave RH pripadnik jedinice specijalne policije u Rakitju, a poslije, od osnutka pripadnik 1. Gardijske brigade „Tigrovi“. 

Poginuo je 17.veljače 1994. na Velebitu, na predjelu Tulovih Greda, blizu ceste koja preko prijevoja Mali Alan  spaja Dalmaciju i Liku i na kojoj je 18.travnja 1999. u čast  Gavrana blagoslovljena kapelica Blaženog Alojzija Stepinca, ispod kote 856.

Prije svečanog otvaranja turnira u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Selinama održana je misa zadušnica za pok. Damira Tomljanovića i za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Iako rezultat nije bio u prvom planu malonogometna ekipu UHB HEP-a, uz svu srčanost nije uspjela doći u finale. 

Nakon završetka sportskog dijela turnira druženje svih sudionika nastavljeno je uz tradicionalni vojnički grah na igralištu u Selinama  i navečer svečanom večerom i proglašenjem pobjednika u hotelu „Alan“ u Starigradu-Paklenici.