25. obljetnica VRO „Oluja”

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnica (VRO) “Oluja”
04/08/2020
18. spust hrvatskih branitelja Unom
07/08/2020

25. obljetnica VRO „Oluja”

U kraljevskom gradu Kninu povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO „Oluja“ u prostorima Elektre Šibenik, terenske jedinice Knin ove godine okupilo se 30-ak članova UHB HEP-a 90.,-95. predvođenih predsjednikom UHB HEP-a 90.,-95. Davorom Tomljanovićem i glavnim tajnikom Igorom Kalcom. Skroman broj uzrokovan je svima nama poznatom situacijom uzrokovanom bolešću COVID-19. Uz spomenute prisustvovali su: Ivica Brakus predsjednik ROJH-a, Vinko Sesar predsjednik ROSH-a, Anđelko Radić te članovi Središnjeg odbora.

Nazočnima se obratio predsjednik udruge Davor Tomljanović prisjećajući se svih poginulih, nestalih i umrlih branitelja u VRO “Oluja” i Domovinskom ratu, njihove neizmjerne žrtve kojom su zadužili sve nas branitelje, naše obitelji i domovinu Hrvatsku. Naša je obaveza da njegujemo uspomenu na njih i njihova junačka dijela, s nadom da ćemo se sljedeće godine ponovno okupiti u velikom broju, onako kako mi to znamo, dostojanstveno im odati počast onako kako to oni i zaslužuju.

Okupljeni članovi Udruge na gradskom groblju u Kninu kod centralnog križa položili su vijenac i zapalili svijeće uz molitvu za sve poginule i nestale branitelje kao i za sve nedužne žrtve u Domovinskom ratu.