10. Izborna skupština ROIH-a

Obilježavanje obljetnice stradavanja Damira Tomljanovića Gavrana
19/02/2020
Početak Domovinskog rata
03/03/2020

10. Izborna skupština ROIH-a

Sukladno statutu udruge dana 28. veljače 2020. godine, u Osijeku, održana je 10. Izborna skupština Regionalnog odbora za istočnu Hrvatsku.
Skupština je započela intoniranjem himne Republike Hrvatske i odavanjem počasti za sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Predsjednik ROIH-a Anđelko Radić otvorio je rad skupštine te pozdravio nazočne sabornike i goste. Skupštinu su svojim prisustvom uveličali i prigodnim govorom pozdravili Ivica Brakus predsjednik ROJH-a, Vinko Sesar predsjednik ROSH-a, Mladen Zuzić predsjednik ROZH-a te Davor Tomjanović predsjednik UHB HEP-a 90.-95. Skupu su još prisustvovali direktor ODS Elektroslavonije Osijek Danijel Ilić, glavni tajnik UHB HEP-a 90.-95. Igor Kalac, tajnici Iko Gudelj, Dario Lisinski, Neven Cuculić te Ivica Huzjak član povjerensva za informiranje.
Daljni tijek sjednice odvijao se je sukladno poslovniku i dnevnom redu skupštine, imenovano je radno predsjedništvo, izborno, verifikacijsko i kandidacijsko povjerenstvo te zapisničar i dva ovjerovitelja zapisnika. U ime verifikacijskog povjerenstva Zoran Juka je izvjesti nazočne da od 31 pozvana sabornika nazočno je 29 sabornika sa pravom glasa te će sve odluke koje će skupština donijeti biti pravovaljane.
Član radnog predsjedništva Miro Marjanović pročitao je nova Pravila ROIH-a koja su dana na glasovanje i jednoglasno su usvojena od strane sabornika. Predsjednik ROIH-a Anđelko Radić podnio je izvješće o radu ROIH-a za period 2016.-2019. god. a predsjednik Nadzornog odbora Ivica Širić podnio je izvješće o financijskom poslovanju ROIH-a za period 2016.- 2019. god. Izvješća su sabornici jednoglasno prihvatili.
Nakon davanja razrješnice dosadašnjim dužnosnicima pristupilo se biranju novih.
Za predsjednika ROIH-a izabran je Ivica Širić.
Za dopredsjednike ROIH-a izabrani su Ivica Kopf, Darko Mikulić i Goran Vrbanić.
Za Nadzorni odbor ROIH-a izabrani su Zoran Juka, Luka Čondić i Želko Hurtiš.
Za članove Središnjeg odbora udruge izabrani su Anđelko Radić i Ivica Kopf.
U Sud časti izabran je Zlatko Tota.
Kandidat ROIH-a za predsjednika UHB HEP-a 90.-95. je Anđelko Radić.
Novoizabrani predsjednik ROIH-a Ivica Širić zahvalio se sabornicima na iskazanom povjerenju te je bivšem predsjedniku Anđelku Radiću predao prigodan poklon u ime članova Regionalnog odbora za istočnu Hrvatsku za njegov predan rad kao predsjednik ROIH-a.