17. Sportski susreti ROIH-a Umag

18.Sportski susreti ROSH-a “Marijan Celjak” Rovinj- 2017
05/06/2017
Hodačašće Kraljici Mira u Međugorje
15/06/2017

17. Sportski susreti ROIH-a Umag

U Umagu od 26.-28.05.2017. održani su 17. sportski susreti Regionalnog odbora za Istočnu Hrvatsku, na kojima je sudjelovalo oko 190 hrvatskih branitelja.   Natjecanja su održana na sportskim terenima hotela Sol Aurora.

Svečano otvaranje sportskih susreta počelo je intoniranjem himne i odavanjem počasti svim poginulim, nestalim i umrlim braniteljima. Na svečanom otvaranju branitelje su pozdravili predsjednik ROIH-a Anđelko Radić, glasnogovornik UHB HEP-a Tihomir Lasić, tajnik ROZH-a Neven Cuculić, direktorica  hotela Sol Aurora gđa. Irene Kaligarić, te glavni tajnik udruge Igor Kalac, koji su natjecateljima poželjeli puno uspjeha na sportskim natjecanjima te ugodno i veselo druženje van sportskih terena.

Natjecanja su održana u deset sportskih disciplina.

Pobjednici po sportovima su: u malom nogometu ekipa Osijeka, u košarci ekipa iz Ogranka Plin, u tenisu  Dinješ Božo iz Ogranka Vukovar, u stolnom tenisu ekipa Ogranka Vinkovci, u šahu Milan Zubak Ogranka Našice, u streljaštvu ekipa TE TO – Toplana- Osijek, u boćanju ekipa iz Ogranka HOPS-a, u kuglanju ekipa iz Ogranka Pogona Osijek, u pikadu ekipa Ogranka Nova Gradiška, u beli par  Mikulić-Generalić.

Hrvatski branitelj Hrvoje Kovačević iz Ogranka Nova Gradiška, već šestu godinu na sportske susrete u Umag dolazi biciklom što je vrijedno divljenja.

Po  lijepom vremenu i ugodnom ambijentu sportski susreti su protekli u fer i korektnom sportskom natjecanju, a nakon proglašenja pobjednika kada se skupu obratio predsjednik Udruge Davor Tomljanović, nastavljeno je druženje na terasi hotela Sol Aurora do kasno u noć.    REZULTATI