95. Sjednica Predsjedništva ROIH-a

3.Memorijal “Ivica Tomić”
13/03/2019
In memoriam – Goran Kliškić 1969. – 1992.
25/03/2019

95. Sjednica Predsjedništva ROIH-a

Dana 14. ožujka 2019. godine, u Mirkovcima je održana 95. Sjednica Predsjedništva ROIH-a. Nakon odavanja počasti minutom šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, predsjednik ROIH-a Anđelko Radić predložio je dnevni red, koji je jednoglasno prihvaćen: 
– Usvajanje zapisnika sa 94. sjednice
– Izvješće sa sjednice Izvršnog, Središnjeg i Nadzornog odbora
– Plan rada i financijski plan ROIH-a za 2019.godinu
– Financijsko izvješće za 2018. godinu
– Izmjene i dopune Pravila ROIH-a
– Ažuriranje članstva
– Razno
Zapisnik sa 94. Sjednice je jednoglasno prihvaćen. Izvješće sa sjednice Izvršnog odbora UHB HEP-a 1990.-1995., podnio je Anđelko Radić, izvješće sa sjednice Središnjeg odbora podnio je Darko Mikulić, a izvješće sa sjednica Nadzornog odbora podnio je Ivica Širić. Plan rada i financijski plan za 2019. godinu je jednoglasno usvojen. Tajnik Darko Larva obrazložio je financijsko izvješće za 2018. godinu koje je jednoglasno usvojeno. Predsjednik ROIH-a Anđelko Radić iscrpno je izvijestio i objasnio izmjene i dopune pravilnika ROIH-a koje je prošireno predsjedništvo i usvojilo. Kod točke ažuriranje članstva potrebno je nastaviti praćenje odlaska u mirovinu naših članova da bi kad postanu umirovljenici i dalje ostali članovi udruge, te kod bolovanja dužeg od 42 dana potrebno je upozoriti članove da trebaju sami uplatiti članarinu za tekući mjesec jer je ustanovljeno da se članarina ne odbija od plaće dijelu članstva kod dužeg bolovanja. Skupu se pridružio te obratio pozdravnim riječima sa željom ugodnog boravka i uspješnog rada, direktor HEP ODS d.o.o. Elektre Vinkovci Vladimir Čavlović.
Nakon sastanka, svi sudionici su prisustvovali polaganju cvjetnog aranžmana i paljenju svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima 3.gardijske brigade 2. Bojne Vinkovci ,koji su poginuli 22. srpnja 1991. godine kod pokušaja vračanja naselja Mirkovci pod kontrolu Hrvatskih vlasti. Svim prisutnima je brigadir hrvatske vojske Damir Dujić, koji je i sam bio sudionik akcije, ispričao kako i što se je zbilo u toj akciji u početku Domovinskog rata.