13. sjednica Predsjedništva ROJH-a

Otkriveno spomen obilježje braniteljima sa područja Poreštine
03/09/2018
14.sjednica Središnjeg odbora UHB HEP 1990.-1995.
14/09/2018

13. sjednica Predsjedništva ROJH-a

U prostorima RHE Velebit u Obrovcu održana je dana 30.08.2018. zajednička 13. sjednica Predsjedništva, Izvršnog i Nadzornog odbora Regionalnog odbora za južnu Hrvatsku.

Na samom početku sjednice nazočni članovi minutom šutnje odali su počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Predsjednik ROJH-a Ivica Brakus je otvorio sjednicu i prije početka službenog dijela pozdravio je direktora RHE Nikšu Vrkića i predsjednika ogranka RHE Velebit Damira Sunka i zahvalio mu u ime svih na gostoprimstvu i dosadašnjoj nadasve uspješnoj suradnji.

U radnom dijelu sjednice predsjednik ROJH-a je podnio izvješće o aktivnostima ROJH-a u proteklom razdoblju između dvije sjednice. Najvažniji događaj za sve nas je bilo  obilježavanje 23. obljetnice VRO „Oluja“ i proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu. I ovaj put  je došlo do izražaja  veliko zajedništvo i ljubav prema istinskim vrijednostima Domovinskog rata.Okupili smo se u velikom broju u prostoru DP Elektre Šibenik, terenske jedinice Knin kako bi dostojno proslavili najveću pobjedu Hrvatske vojske i odali počast svim junacima „Oluje“.

Predsjednik Ivica Brakus se posebno zahvalio članovima ogranka Knin koji su i ove godine srdačno dočekali preko 200 sudionika proslave, članova Udruge iz svih regionalnih odbora. Skupu su nazočili i uputili pozdrave  član Uprave HEP d.d. Marko Ćosić i direktor ODS d.o.o. Nikola Šulentić.

Izvješće o financijskom poslovanju ROJH-a za razdoblje od 01.01.2018.-30.06.2018. je u ime predsjednika Nadzornog odbora ROJH-a Nikole Rakića podnio član Nadzornog odbora Ivan Balić. Izvijestio je  nazočne  da je u sklopu sjednice Nadzornog odbora obavljen i pregled dokumentacije te da nisu uočene nikakve nepravilnosti u vođenju dokumentacije i u financijskom poslovanju ROJH-a. Izvješće NO ROJH-a  je jednoglasno usvojeno.

Sportski susreti Udruge „Memorijal Branko Androš“ ove godine će se održati od 28.09.-30.09. u Topuskom. Domaćin sportskih susreta je Regionalni odbor za središnju Hrvatsku. Reprezentaciju ROJH-a će predstavljati pobjednici po sportovima sa sportskih susreta ROJH-a i to 43 sportaša u nogometu, košarci, kuglanju, boćanju, stolnom tenisu, tenisu, šahu, pikadu, streljaštvu i ribolovu. Izvan konkurencije odvijat će se takmičenja u kartama i kuhanju kotlića. Voditelji sportova će dostaviti točan popis svih sportaša tajniku ROJH-a do 14. 09.

Tajnik ROJH-a Iko Gudelj je zamolio sve predjednike ogranaka i podružnica da kontinuirano vode točnu evidenciju svojih članova, posebno u zadnje vrijeme kada je puno članova Udruge otišlo u mirovinu. Prijedlog je da se svim umirovljenicima pošalje obavijest na kućnu adresu kako bi regulirali plaćanje članarine i time zadržali status punopravnih članova.