18. Športski susreti Regionalnog odbora za južnu Hrvatsku

Memorijal Josip Čop
14/05/2017
18.Sportski susreti ROSH-a “Marijan Celjak” Rovinj- 2017
05/06/2017

18. Športski susreti Regionalnog odbora za južnu Hrvatsku

Športski susreti članova UHB HEP 1990.-1995., Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku, 18. po redu održani su ove godine u Baškom Polju na terenima hotela „Alem“ od 19.-21.05. Pozivu organizatora, predsjedništvu ROJH-a odazvalo se preko 150 članova Udruge, natjecatelja i gostiju, a natjecanja su se odvijala u 11 sportova: nogometu, košarci, tenisu, kuglanju, boćanju, stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, ribolovu, pikadu i briškuli i trešeti.

Svečanost otvaranja športskih susreta je započela intoniranjem himne RH i minutom šutnje  svim poginulim, nestalim i umrlim braniteljima, našim radnim kolegama i članovima Udruge.

Program svečanog otvaranja vodio je glasnogovornik Udruge Tihomir Lasić koji je u ime organizatora pozdravio nazočne goste, predsjednika UHB HEP-a Davora Tomljanovića, predsjednika ROIH-a Anđelka Radića, predsjednika ROZH-a  Mladena Zuzića, predsjednika Nadzornog odbora Udruge Stjepana Hodaka i Ivicu Huzjaka koji su predstavljali ROSH, sve članove predsjedništva ROJH-a na čelu s predsjednikom Ivicom Brakusom i tajnikom Ikom Gudeljom. Ispred ureda direktora DP Elektrodalmacija Split gosti  su bili pomoćnik direktora Josip Letica, upravitelj pogona Makarska Miro Radić i pomoćnik Zvonimir Galić i upravitelj pogona Imotski  Frano Zdilar. Ured direktora PPHE Jug predstavljao je direktor HE Zakučac, naš član Ivica Marušić.

Sve nazočne je  pozdravio predsjednik ROJH-a Ivica Brakus,  natjecateljima je zaželio puno uspjeha na sportskim borilištima, ugodan boravak, dobru zabavu i tradicionalno prijateljsko druženje svih sudionika. U ime svih članova ostalih regionalnih odbora pozdrave su prenijeli  Anđelko Radić, Mladen Zuzić i Stjepan Hodak. Na kraju prigodnim riječima i pozdravima skupu se obratio predsjednik Udruge Davor Tomljanović kome je pripala čast da otvori 18. športske susrete ROJH-a.

Rezultati po sportovima su:

Ribolov _________1. Lucijan Parađina – ED Split,

 1. Drago Dragošević – Pogon Omiš
 2. Ivan Tokić – Pogon Omiš

Stolni tenis______ 1. Željko Grbavac – Elektrojug Dubrovnik

 1. Branko Levarda – Elektra Šibenik
 2. Željko Marunčić – HE Zakučac

Tenis __________ 1. Oliver Petrić – HOPS Zadar

 1.   Toma Tomaš – Pogon Trogir
 2. Božo Dijan – Elektra Zadar

Pikado_________  1. Ante Pavičić – Pogon Sinj

 1. Šime Džepo – HE Miljacka
 2. Goran Roca – Elektra Šibenik

Kuglanje _______  1. Elektra Šibenik

 1. Elektra Zadar
 2. Elektrojug Dubrovnik

Boćanje ________ 1. HE Miljacka

 1. Pogon Omiš
 2. RHE Velebit

Šah ___________  1. Miro Vlajić – Elektra Šibenik

 1. Miro Šuman – Pogon Ploče
 2. Branko Levarda – Elektra Šibenik

Streljaštvo______  1. Milan Pavić – HE Đale

 1. Ivan Balić – ED Split
 2. Ivica Miljković – HOPS Šibenik

Košarka ________ 1. Elektra Šibenik

 1. HE Miljacka
 2. Pogon Trogir

Nogomet _______ 1. Ekipa Metković-Sinj-Vrgorac-Imotski

 1. Elektra Zadar
 2. Elektrojug Dubrovnik

Briškula i trešeta _ 1. Milan Barišić i Marinko Pandža

 1. Zdravko Buljan i Nenad Marić
 2. Jerko Šimčević i Denis Čvrljak

Veliki broj članova  i ovaj put je posjetilo Park prirode Biokovo i njegov najviši vrh Sv. Juru i uživali u prekrasnom pogledu na srednjodalmatinske otoke i zaleđe.

Na zatvaranju športskih susreta sudionicima su se pridružili i pozdravili skup glavni tajnik Udruge Igor Kalac i predsjednik ROSH-a Vinko Sesar. Igre je zatvorio predsjednik ROJH-a Ivica Brakus, čestitao je pobjednicima ali i ostalim natjecateljima na fer i sportskom držanju. Zahvalio je se svim sudionicima na odazivu, zaželio sretan put i povratak svojim kućama i obiteljima  te  pozvao sve  nazočne na  druženje s dobrom spizom i dalmatinskom pismom  do dugo u noć.