19. Sportski susreti ROJH-a

90. Sjednica Predsjedništva ROIH-a
13/05/2018
Bleiburg 15.05.1945.-15.05.2018.
15/05/2018

19. Sportski susreti ROJH-a

  1. sportski susreti članova UHB HEP 1990.-1995., Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku, održani su od 11.-13.05. u Tučepima, na sportskim terenima hotela Neptun.

Preko 150 članova ROJH-a i gostiju je sudjelovalo i natjecalo se  u  nogometu, košarci, tenisu, kuglanju, boćanju, stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, ribolovu, pikadu i briškuli i trešeti.

Svečano otvaranje je započelo intoniranjem himne RH i minutom šutnje za sve  poginule, nestale i umrle branitelje.

U ime organizatora sportskih susreta sve nazočne članove i goste je pozdravio glasnogovornik Udruge Tihomir Lasić. Posebno je pozdravio sve goste, članove Udruge iz središnjice i svih regionalnih odbora, predsjednika UHB HEP-a Davora Tomljanovića, glavnog tajnika Igora Kalca, iz ROSH-a predsjednika Vinka Sesara, tajnika Daria Lisinskog i člana SO Franjkovića, iz ROIH-a predsjednika Anđelka Radića, tajnika Darka Larvu i članove SO Ivicu Kopfa i Darka Mikulića  iz ROZH-a tajnika Darka Međurečana , predsjednika Nadzornog odbora Udruge Stjepana Hodaka i člana povjerenstva za informiranje i podpredsjednika ROSH-a Ivicu Huzjaka, Darka Franjkovića, sve članove Predsjedništva i Izvršnog odbora ROJH-a na čelu s predsjednikom Ivicom Brakusom i tajnikom Ikom Gudeljom.

Svečanom  otvaranju sportskih susreta nazočili su  direktor DP Elektrodalmacija Split Saša Kraljević i pomoćnik direktora Josip Letica, direktor HE Zakučac naš član Ivica Marušić i direktor smještaja hotela Neptun Stefano Vranješ.

Zbog poslovnih obveza  nisu mogli doći te su svim sudionicima uputili pozdrave direktor PPHE Jug Igor Šodan, direktor HOPS d.o.o., Prijenosnog područja Split  Zoran Sinovčić, direktor CS Buško Blato Pero Kasalo, upravitelj T.J. Imotski Frano Zdilar i upravitelj  T.J. Makarska Miro Radić.

U ime domaćina sve nazočne je  pozdravio predsjednik ROJH-a Ivica Brakus.  Natjecateljima je zaželio puno sportskog uspjeha u fer i sportskom nadmetanju, a prije svega ugodan boravak i  zajedničko druženje u pravom prijateljskom ozračju, onako kako i svake godine u ovakvim prigodama iskazujemo. U ime svih članova ostalih regionalnih odbora sudionike su pozdravili predsjednik ROSH-a Vinko Sesar, predsjednik ROIH-a  Anđelko Radić i u ime predsjednika ROZH-a Mladena Zuzića glavni tajnik Igor Kalac.

Ispred Uprave hotela Neptun sve nazočne je pozdravio direktor smještaja hotela Stefano Vranješ.

Na kraju predsjednik Udruge Davor Tomljanović u svom  je pozdravu istaknuo najveću snagu Udruge, a to je zajedništvo i iskreno prijateljstvo svih članova Udruge. Baš ovakvi susreti su mjesto gdje ta odlika najviše dolazi do izražaja. Posebno je naglasio spremnost članova da pomognu svojim kolegama u za njih teškim životnim situacijama kao što su ove godine članovi ROJH-a na nivou cijele Udruge pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za svog člana iz CS Buško Blato Jozu Pervana koji sa svojom peteročlanom obitelji živi u nadasve teškim uvjetima.

Predsjednik UHB HEP-a 90.-95. Davor Tomljanović je na kraju proglasio 19. sportske susrete ROJH-a  otvorenim.

Treba istaknuti i sve voditelje sportova  koji su u nastavku preuzeli vođenje natjecanja po sportovima i bili najzaslužniji da su se sva natjecanja odvijala po rasporedu u fer i sportskom nadmetanju. To su bili:

za nogomet-Stipe Vukasović Lončar, košarku-Branko Levarda, stolni tenis-Željko Marunčić, tenis-Toma Tomaš, streljaštvo-Milan Pavić, ribolov-Drago Dragošević, pikado-Zvonimir Morić Gluhajić, bućanje-Jerolim Buljat, kuglanje-Ivan Pažanin, šah-Ante Pavičić i za briškulu i trešetu-Ivica Poljak.

Pobjednici po sportovima su:

Nogomet: 1. Sinj-Metković-Vrgorac-Imotski-Split, 2. Dubrovnik, 3. Trogir-Zadar

Košarka: 1. Elektra Šibenik, 2. Elektra Zadar, 3. TJ Drniš

Stolni tenis: 1. Branko Levarda-El. Ši., 2. Željko Marunčić-HE Zakučac, 3. Damir Klarić-El. Ši.

Tenis: 1. Toma Tomaš-TJ Trogir, Ante Milanović-TJ Sinj, 3. Mladen Ninić-El. Ši.

Streljaštvo:  1. Milan Pavić-HE Đale, 2. Ivan Balić-ED Split, 3. Ivica Miljković-HOPS-PrP Split

Ribolov: 1. Lucijan Parađina-ED Split, 2. Mladen Pulišelić-ED Split, 3. Drago Dragošević-TJ Omiš

Pikado: 1. Renato Rogošić-TJ Omiš, 2. Renato Bebić-TJ Metković, 3. Željkop Meić Sidić- El.Šibenik

Boćanje: 1. TJ Drniš II, 2. RHE Velebit, 3. TJ Drniš I

Šah: 1. Miro Vlaić-El. Šibenik, 2. Ivo Šuman-TJ Ploče, 3. Branko Levarda-El. Šibenik

Briškula i trešeta: 1. Damir Sunko-Šime Jurjević-RHE Velebit

  1. Anto Šerka-Damir Bosnić- El. Jug Dubrovnik
  2. Pavao Jenjić-Janko Kelava- HE Peruća

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele medalja  sudionike je pozdravio predsjednik ROJH-a Ivica Brakus, zahvalio se svima na sudjelovanju, dobroj atmosferi. Predsjednik Udruge Davor Tomljanović je prije zatvaranja 19. sportskih susreta iskoristio priliku i u ime svih čestitao 44. rođendan predsjedniku ROJH-a Ivici Brakusu te je najavio održavanje sportskih susreta Udruge „Memorijal Branko Androš“ u Topuskom od 28.-30.09.2018.