20. SPORTSKI SUSRETI REGIONALNOG ODBORA ZA JUŽNU HRVATSKU

Turnir u malom nogometu u čast Damira Tomljanovića-Gavrana
12/05/2019
Memorijal Josip Čop – 2019
15/05/2019

20. SPORTSKI SUSRETI REGIONALNOG ODBORA ZA JUŽNU HRVATSKU

20.sportski susreti članova UHB HEP 1990.-1995., Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku, održani su od 10.-12.05. u Tučepima, na sportskim terenima hotela Neptun.

Svečano otvaranje je započelo intoniranjem himne RH koju je otpjevao proslavljeni bariton, prvak opere HNK iz Splita Ratomir Kliškić, otac junaka Domovinskog rata Gorana Kliškića. Minutom šutnje odana je dužna počast svim  poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U ime organizatora sportskih susreta sve nazočne članove i goste je pozdravio glasnogovornik Udruge Tihomir Lasić. Posebno je pozdravio sve goste, članove Udruge iz središnjice i svih regionalnih odbora, predsjednika UHB HEP-a Davora Tomljanovića, glavnog tajnika Igora Kalca, predsjednika ROSH-a Vinka Sesara, predsjednika ROIH-a Anđelka Radića, predsjednika Suda časti  Vladimira Čalu, člana povjerenstva za informiranje Ivicu Huzjaka kao i sve članove Predsjedništva i Izvršnog odbora ROJH-a na čelu s predsjednikom Ivicom Brakusom i tajnikom Ikom Gudeljom.

Svečanom  otvaranju sportskih susreta nazočili su  direktor DP Elektrodalmacija Split Saša Kraljević i pomoćnik direktora Josip Letica, direktor HE Zakučac Ivica Marušić i upravitelj terenske jedinice Makarska Pere Vrkaš.

Posebno i s puno emocija svi nazočni su pozdravili obitelj Ivice Zvrke tragično stradalog  našeg kolege i člana Udruge iz HE Dubrovnik.

U ime domaćina sve nazočne je  pozdravio predsjednik ROJH-a Ivica Brakus.  Natjecateljima je zaželio puno sportskog uspjeha u fer i sportskom nadmetanju, a prije svega ugodan boravak i  zajedničko druženje u ugodnom ambijentu Tučepa i Makarskog primorja. U ime svih članova ostalih regionalnih odbora sudionike su pozdravili predsjednik ROSH-a Vinko Sesar, predsjednik ROIH-a  Anđelko Radić, a u ime predsjednika ROZH-a Mladena Zuzića glavni tajnik Igor Kalac.

Skup je pozdravio i direktor  DP Elektrodalmacija Split Saša Kraljević. Zahvalio se na pozivu, zaželio je svim sudionicima puno uspjeha na sportskim borilištima i izrazio spremnost i želju za daljnju, uspješnu suradnju s vodstvom Udruge.

Predsjednik Udruge Davor Tomljanović u svom  je pozdravu istaknuo najveću snagu Udruge, a to je zajedništvo i iskreno prijateljstvo svih članova Udruge. Baš ovakvi susreti su mjesto gdje ta odlika najviše dolazi do izražaja. Pohvalio je inicijativu predsjedništva ROJH-a u koju su se uključili i  ostali regionalni odbori da se organizira  financijska pomoć za obitelj pokojnog Ivice Zvrke .   Predsjednik UHB HEP-a 90.-95. Davor Tomljanović je na kraju 20. sportske susrete ROJH-a  proglasio otvorenima.

Pobjednici po sportovima su:

Nogomet: 1. ED Split, 2. Elektra Šibenik, 3. El. Jug Dubrovnik

Košarka: 1. Elektra Šibenik, 2. Elektra Zadar, 3. El. Jug Dubrovnik

Stolni tenis: 1. Dragan Štrelov-HOPS-PrP Split, 2. Branko Levarda-El. Šibenik, 3. Mirko Grbavac- El. Jug Dubrovnik

Tenis: 1. Miro Vlajić-El. Šibenik, 2. Toma Tomaš-TJ Trogir, 3. Zoran Perica-El. Šibenik

Streljaštvo:  1. Ivan Balić-ED Split, 2. Ivica Miljković-HOPS-PrP Split, Pavao Jenjić-HE Peruća

Ribolov: 1. Drago Dragošević-T.J. Omiš, 2. Mladen Pulišelić-ED Split, 3. Ivica Poljak-T.J. Sinj

Pikado: 1. Željko Meić Sidić- El. Šibenik, Ivan Rakić-HOPS-PrP Split, Mile Kabić-HE Miljacka

Boćanje: 1. El. Zadar, T.J. Drniš, T.J. Omiš 2

Šah: 1. Miro Vlaić-El. Šibenik, 2. Branko Levarda-El. Šibenik, Ivo Šuman-T.J. Ploče

Briškula i trešeta: 1. HE Miljacka 1, HE Zakučac 2, El. Jug 2

 

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele medalja  sudionike je pozdravio Toni Ljubetić, direktor hrane i pića hotela Neptun. Zahvalio se svim sudionicima na dolasku i izrazio zadovoljstvo na dobroj atmosferi koja je vladala za vrijeme susreta te obećao još bolju razinu usluge na  sportskim susretima Udruge „Memorijal Branko Androš“  koji će se održati na istom mjestu, a Regionalni odbor za južnu Hrvatsku je domaćin susreta.

Predsjednik ROJH-a Ivica Brakus se zahvalio  svima na sudjelovanju i dobroj atmosferi te je  proglasio 20. sportske susrete zatvorenima. 

U sklopu sportskih susreta, nogometna ekipa ROJH-a potpomognuta članovima iz ROIH-a je u subotu, 11.05. u mjestu Seline blizu  Starigrada  Paklenice sudjelovala na tradicionalnom malonogometnom turniru u čast poginulog junaka Domovinskog rata, pukovnika Damira Tomljanovića Gavrana. Treba istaknuti da je  naša udruga  jedina udruga branitelja iz Domovinskog rata koja nije  proistekla iz gardijskih i policijskih postrojbi, a koja ima čast već godinama sudjelovati na tom renomiranom malonogometnom turniru i susretu hrvatskih branitelja iz proslavljenih i najboljih gardijskih brigada i postrojbi specijalne policije MUP. Turnir je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i sam Tomljanovićev suborac od prvih dana Domovinskog rata. Iako je rezultat bio u drugom planu valja spomenuti da su naši nogometaši imali jedan remi i poraz.