In memoriam A.Crnčević – Stjepko Čikato

In memoriam – Branko Androš
05/10/2020
Bitka za “Trokut”
30/10/2020

In memoriam A.Crnčević – Stjepko Čikato

6. 10. 2020 g. navršilo se dvadeset devet godina od pogibije djelatnika DP Elektrojug Dubrovnik Stijepe Čikata i Andrije Crnčevića koji su kao pripadnici 163. brigade HV poginuli pri granatiranju TS Komolac. Tog kobnog dana su nastojali osposobiti napajanje gradskog vodovoda el. energijom kako bi Dubrovnik mogao imati tekuću vodu, a koje je bilo prekinuto granatiranjem TS Komolac i uništenjem velikog dijela postrojenja.
Stijepo Čikato se rodio 17.02.1949. u Dubrovniku, bio je diplomirani inženjer i u to vrijeme obnašao je dužnost tehničkog direktora u Elektrojugu.
Andrija Crnčević se rodio 08.05.1960. u Metkoviću, radio je kao elektromonter na održavanju TS.
Na obljetnicu njihove pogibije počast poginulim kolegama i dužno sjećanje odali su članovi njihovih obitelji, brojni kolege, prijatelji i ratni suborci.
Izaslanstvo Udruge koju je vodio predsjednik Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku Ivica Brakus položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomen ploče u sjedištu DP, kao i na mjestu pogiblje u TS Komolac .
Komemoraciji su prisustvovali kao izaslanik direktora Elektrojuga gosp. Mario Radić, te direktor „HE“ Dubrovnik gosp. Ivan Krnić.
Neka im je vječna slava i hvala.
Počivali u miru.