Izlet na Plitvička jezara – ROJH

In memoriam – Marijan Celjak
16/09/2018
92. Sjednica Predsjedništva ROIH-a
19/09/2018

Izlet na Plitvička jezara – ROJH

Članovi udruge iz Regionalnog odbora za južnu Hrvatsku, podružnica „Prijenosno područje Split“ su u subotu, 15.09. organizirali jednodnevni izlet u Nacionalni park Plitvička jezera.
Na samom dolasku na Plitvice posjetili su spomen obilježje na mjestu gdje je 31. 03. 1991. na „Krvavi Uskrs“ svoj mladi život položio hrvatski junak Josip Jović. U spomen na njegovu veliku žrtvu članovi Udruge su položili vijenac, upalili svijeću i minutom šutnje odali počast Josipu i svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata.
Nacionalni park Plitvička Jezera proglašen je nacionalnim parkom 8.04.1949. i najstariji je i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj. 
Uz povoljne vremenske prilike i u predivnoj prirodi nacionalnog parka druženje je nastavljeno obilaskom središnjeg dijela parka, velikog slapa, jezera Milanovac, Gavanovac i Kaluđerovac, i posebno najvećeg jezera Kozjak.
Na povratku u Split članovi Udruge su na prijevoju Ljubovo, na cesti Korenica – Gospić kod spomen obilježja koje je otkriveno u povodu proslave 23. obljetnice VRO Oluja upalili svijeću i odali počast hrvatskim braniteljima koji su poginuli u VRO Oluja na predjelu Ljubovo.
Pokoj vječni daruj Gospodine svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i neka im je laka hrvatska zemlja.