Međuogranski sureti-Šibenik,Drniš,Miljevci

Mali križ – velika žrtva
20/06/2021
Sjećanje – Ivica Goreta 21.6.1992. – 21.6.2021.
23/06/2021

Međuogranski sureti-Šibenik,Drniš,Miljevci

Međuogranski sureti-Šibenik,Drniš,Miljevci

U organizaciji UHB-ROJH-a, podružnica „Elektrodalmacija 1“ i podružnica „Šibenik“ organizirali su druženje u Šibensko-Kninskoj županiji dana 19.06.2021.
Ovaj susret organiziran je nakon dugo vremena zbog poznate nam situacije koju je uzrokovala pandemija virusom „covid-19.“
Pošto su neki preboljeli covid, te se većina kolega procijepila nismo predstavljali opasnost za nikoga. Sastali smo se te subote ujutro u oko 8 sati u Dubravi kod Šibenika, naselju u sastavu Grada Šibenika, u Šibensko-kninskoj županiji koje se nalazi oko 7 kilometara istočno od Šibenika, uz autocestu A1.
Odatle smo krenuli na mjesno groblje odati počasti našem rano preminulom kolegi Veljki Bušcu koji pokopan tu u Dubravi na mjesnom groblju.
Položili smo cvijeće upalil svijeću i pomolili se za dušu pokojnog Veljke.
Cijeli ovaj susret je bio zamišljen kao komemorativni pa smo pošli dalje i posjetili mjesna groblja u Miljevcima, Oklaju i Drnišu, gdje počivaju naše kolege iz HEP-a i udruge: Miroslav Perić, Dubravko Ćevid i Rajko Marin. Nakon odavanja počasti, oni koji su ih poznavali pričali su nam o njima i tako pridonijeli malom ali dragom sjećanju na sve kolege i članove udruge koje ne želimo zaboraviti.
Druženje smo nastavili na ručku a završili na pitomoj planini Promini povrh Drniša u planinarskom domu.
Planina Promina dominira cijelim krajolikom okolnog područja te se s nje pruža prekrasan pogled na Miljevački plato te na rijeke Krku i Čikolu. S njenog vrha može se vidjeti i Jadransko more od kojeg je udaljena 30 km.
Rastanak kao i svaki, uz želje da se što prije nađemo na nekom sličnom druženju.