Memorijal – Damir Tomljanović Gavran

1. memorijal Damir Turšić, Miljenko Šef, Stjepan Hinek, Stjepan Baboselac
25/04/2018
Bleiburg – 2018
28/04/2018

Memorijal – Damir Tomljanović Gavran

Memorijalni veteranski malonogometni turnir “Damir Tomljanović – Gavran”

  Navršena je 24. godišnjica pogibije hrvatskog heroja domovinskog rata, stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana . U znak sjećanja Udruga ratnih veterana 1. gbr Tigrovi i općina Starigrad tradicionalno organiziraju MEMORIJALNI VETERANSKI MALONOGOMETNI TURNIR „DAMIR TOMLJANOVIĆ – GAVRAN“
I ove godine je malonogometna ekipa UHB -HEP-a ROJH sudjelovala na turniru.
Damir Tomljanović – Gavran, rođen je 18. travnja 1968. godine u Krivom putu blizu grada Senja. Osjetivši zov Domovine, pod hrvatski stijeg je stao s prvim dragovoljcima još u ljeto 1990. godine kao pripadnik djelatnog sastava MUP-a, a nedugo iza toga prelazi u Jedinicu za posebne namjene MUP-a RH u Rakitje kraj Zagreba, te s njom kreće u prve akcije. Nižu se akcije u Petrinji, Plitvicama, Ljubovu, Glini i Dvoru na Uni. Osnutkom „Zbora narodne garde“, kao pripadnik elitne 1. gardijske brigade ne izostaje ni s jednog ratišta, ni s jedne bitke. Sa svojim Tigrovima ostavlja za sobom Borovo naselje, Bogdanovce, Vukovar, Hrvatsku Kostajnicu, Okučane, Novu Gradišku i Novsku. Tijekom 1992. Godine oslobađao je Slano, Dubrovnik i Cavtat.
Posljednji zadatak bio mu je držanje položaja u Zadarskom zaleđu. Jedan za njega uobičajeni obilazak prve crte bojišnice bio je tragičan, još tragičniji za prijatelje koji su ostali. Bilo je to 17. veljače q994. godine. Crni dan za njegovu obitelj, 1. gardijsku brigadu, njegove Tigrove, kao i cijelu Domovinu. Bio je i ostao legenda.