Sjećanje, Danijel Grbin 1993.-2018.

10. sjednica Predsjedništva, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora ROJH-a
12/02/2018
2. „Memorijal Krešimir Šeremet – Krele“
01/03/2018

Sjećanje, Danijel Grbin 1993.-2018.

9. 2. 2018. članovi UHB HEP 1990.-1995., Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku obilježili su 25. godišnjicu pogibije svog kolege i suborca Danijela Grbina.
Danijel Grbin je do rata radio u Elektri Zadar, pogon Otoci na radnom mjestu elektromontera. Od samog početka rata u RH i zadarskom zaleđu znao je što mu je činiti. Uključio se kao dragovoljac u Otočki bataljun mornaričkog pješaštva Ugljan-Dugi Otok te je sa svojom postrojbom prošao sve bitke do kobnog 9. 2.1993. kada je u zadarskom zaleđu, u mjestu Prigrada poginuo u nastavku vojno redarstvene oslobodilačke akcije Maslinica.
U prostorima HEP ODS-a, DP-a Elektre Zadar, članovi Udruge branitelja i djelatnici Elektre položili su cvijeće i upalili svijeće kod spomen obilježja te minutom šutnje odali počast pokojnom kolegi i suborcu Danijelu.
Na mjesnoj crkvi u Salima na Dugom Otoku, rodnom mjestu našeg Danijela i na groblju održana je misa zadušnica i komemoracija. Uz članove obitelji, sumještane, suborce iz Otočkog bataljuna vijenac i upaljenu svijeću položili su i kolege i branitelji ROJH-a. Žrtve i herojske pogibije Danijela Grbina prigodnim riječima prisjetili su se njegovi suborci i zapovjednici naglasivši kako se nikad ne smije zaboraviti koliko su Danijel i svi poginuli branitelji zaslužni za slobodu i suverenitet što mi danas imamo u Republici Hrvatskoj. Neka mu je vječna slava i počivao u miru.