Sjećanje, Stijepo Čikato, Andrija Crnčević – 6.10.1991.

DAN NEOVISNOSTI
07/10/2018
Susret branitelja u Trenkovu
Susret branitelja ROIH-a u Trenkovu
13/10/2018

Sjećanje, Stijepo Čikato, Andrija Crnčević – 6.10.1991.

U subotu, 6. 10. navršilo se dvadeset sedam godina od tragične pogibije djelatnika DP Elektrojuga Dubrovnik Stijepe Čikate i Andrije Crnčevića koji su poginuli u granatiranju TS Komolac. Kao dugogodišnji, iskusni djelatnici Elektrojuga i istovremeno kao pripadnici 163. brigade HV spremno su se odazvali pozivu Stožera za obranu grada Dubrovnika i pristupili popravku u granatiranju oštećenog postrojenja TS Komolac kako bi omogućili napajanje gradskog vodovoda el. energijom.

Stijepo Čikato se rodio 17.2.1949. u Dubrovniku. Po struci je bio diplomirani inženjer i u vrijeme napada na Dubrovnik bio je tehnički direktor u Elektrojugu.
Andrija Crnčević se rodio 8.5.1960. u Metkoviću, a u Elektrojugu je radio na mjestu elektromontera u Odjelu održavanja transformatorskih stanica.

Pored spomen ploče u sjedištu DP Elektrojuga počast poginulim kolegama odali su članovi njihovih obitelji, brojni kolege, prijatelji i ratni suborci, a direktor Elektrojuga Zvonimir Matega i predsjednik podružnice Pero Džamonja su u ime svih položili vijenac i upalili svijeću.
Izaslanstvo Udruge predvođeno predsjednikom Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku Ivicom Brakusom položilo je vijence i zapalilo svijeće na gradskom groblju Boninovo gdje su posljednja počivališta Stijepe i Andrije i kod spomen ploče na mjestu pogibije u TS Komolac.

Neka im je vječna zahvala i laka im hrvatska gruda za koju su dali svoje živote.