Sjećanje – Stijepo Čikato, Andrija Crnčević, 8 sjednica Predsjedništva i IO ROJH-a

Dan neovisnosti
07/10/2017
Međuogranski susret branitelja ROIH-a
13/10/2017

Sjećanje – Stijepo Čikato, Andrija Crnčević, 8 sjednica Predsjedništva i IO ROJH-a

Sjećanje – Stijepo  Čikato,  Andrija  Crnčević – 6.10.1991. – 6.10. 2017.

  1. 10. 2017. navršava se dvadeset šest godina kako su djelatnici DP Elektrojug Dubrovnik  Stijepo Čikato  i  Andrija Crnčević poginuli u granatiranju TS Komolac. Tog kobnog dana su kao pripadnici 163. brigade HV nastojali  osposobiti napajanje gradskog vodovoda el. energijom kako bi Dubrovnik mogao imati tekuću vodu, a koje je bilo prekinuto granatiranjem TS Komolac i uništenjem dijela 110 i 35 kV postrojenja. 

Stijepo Čikato se rodio 17.2.1949. u Dubrovniku, bio je diplomirani inženjer i u to vrijeme obnašao je  dužnost tehničkog direktora u Elektrojugu.

Andrija Crnčević se rodio 8.5.1960. u Metkoviću, radio je kao elektromonter na održavanju TS.

Pored spomen ploče u sjedištu DP Elektrojuga počast poginulim kolegama odali su članovi njihovih obitelji, brojni kolege, prijatelji i ratni suborci, a direktor Elektrojuga Zvonimir Matega i predsjednik podružnice Pero Džamonja su u ime svih položili vijenac i upalili svijeću.    

Izaslanstvo Udruge koju je vodio predsjednik Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku Ivica Brakus  položilo je  vijence i zapalilo   svijeće kod spomen ploče  u TS Komolac i na gradskom groblju Boninovo i na taj simboličan način zahvalilo se poginulima Stijepi i Andriji a na najvećoj žrtvi koju je hrvatski branitelj mogao dati za svoju domovinu u Domovinskom ratu.

 

  1. sjednica Predsjedništva i Izvršnog odbora ROJH-a

Nakon komemoracije Predsjedništvo i Izvršni odbor ROJH-a održali su svoju 8. zajedničku sjednicu u prostorima „HE Dubrovnik“ u Platu.

Na početku sjednice sve nazočne je pozdravio i izrazio dobrodošlicu direktor HE Dubrovnik Mato Mišković.

U radnom dijelu sjednice predsjednik ROJH-a je podnio kratko izvješće o radu regionalnog odbora u proteklom razdoblju s naglaskom na održane susrete: proslavu Dana zahvalnosti u Kninu i  športske susrete Udruge „Memorijal Branko Androš koji su održani u Umagu od 22.-24. 09.

Najavio je Dane sjećanja na žrtve  Vukovara i Škabrnje te pozvao  sve zainteresirane članove da se prijave do 01.11. kako bi  ROJH  mogao na vrijeme sve u potpunosti organizirati.

U tijeku su pripreme za Redovnu godišnju skupštinu UHB HEP 90.-95. koja bi se trebala održati 09.12. ove godine, a do slijedeće sjednice Središnjeg odbora Udruge svi regionalni odbori trebaju dostaviti svoje prijedloge za izmjene i dopune Statuta Udruge (ako ih imaju).

Nakon sjednice članovi Predsjedništva i Izvršnog odbora su uz stručno vodstvo direktora obišli postrojenje HE Dubrovnik i upoznali se s radom ovog velikog i značajnog proizvodnog objekta u EE sustavu HEP-a.