Turnir u malom nogometu u čast Damira Tomljanovića-Gavrana

Preminuo Veljko Bušac
26/04/2017
Posjeta spomeniku prvog poginulog Hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Plitvičkim jezerima
06/05/2017

Turnir u malom nogometu u čast Damira Tomljanovića-Gavrana

29. 04. 2017. u Starigradu- Paklenici održan je 23. Memorijalni veteranski malonogometni turnir „Damir Tomljanović- Gavran“  u čast legendarnog zapovjednika  1. Sektora IZM Zadar, ZP Split 1. Gardijske brigade, Damira Tomljanovića-Gavrana. Pozivu organizatora, Udruge branitelja 1. Gardijske brigade kao i prijašnjih godina odazvala se i ekipa UHB HEP 1990.-1995.,Regionalnog odbora  za Južnu Hrvatsku.  

Pukovnik Damir Tomljanović-Gavran  je  bio prvi hrvatski redarstvenik, dragovoljac Domovinskog rata, od prvih dana uspostave RH pripadnik jedinice specijalne policije u Rakitju, a poslije, od osnutka pripadnik 1. Gardijske brigade „Tigrovi“.

Poginuo je 17.veljače 1994. na Velebitu, na predjelu Tulovih Greda, blizu ceste koja preko prijevoja Mali Alan  spaja Dalmaciju i Liku i na kojoj je 18.travnja 1999. u čast  Gavrana blagoslovljena kapelica Blaženog Alojzija Stepinca, ispod kote 856.

Prije svečanog otvaranja turnira u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Selinama održana je misa zadušnica za pok. Damira Tomljanovića i za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Malonogometnu ekipu ROJH-a su sačinjavali kapetan Stipe Vukasović-Lončar, Ozren Gašpar, Nikola Rakić, Vitomir Živalj, Nenad Uvodić i Damir Sunko. Uz igrače tu su bili  predsjednik i tajnik ROJH-a Ivica Brakus i Iko Gudelj, a veliki obol u organizaciji dao je Mladen Gjergja. Iako rezultat nije bio u prvom planu valja spomenuti da  je ekipa ROJH-a u prvom kolu pobijedila ekipu Udruge 112. brigade HV  rezultatom 1:0, a u četvrtfinalu je poražena od ekipe zadarskih „Poskoka“ s rezultatom 3:1.

Nakon završetka sportskog dijela turnira druženje svih sudionika nastavljeno je uz tradicionalni vojnički grah na igralištu u Selinama  i navečer svečanom večerom i proglašenjem pobjednika u hotelu „Alan“ u Starigradu-Paklenici.