ZADNJE OBJAVE AKTUALNIH DOGAĐANJA ROSH-a

13/09/2023

Ribolovno druženje Podružnice Sisak 2023. god.

Dana 09.09.2023. Podružnica Sisak  za svoje članove je organizirala ribičklo takmičenje u pecanju šarana i tostolobika na pecalicu  sa plovkom. Kao dobar domaćin pozvali su i po
27/06/2023

Hodočašće u Međugorje 16. do 18. 06. 2023. godine

Po programu rada Regionalnog odbora za Središnju Hrvatsku organizirano je  hodočašće u Međugorje, u terminu od 16.06. do 18.06.2023. godine.
06/06/2023

Sportski susreti u ribolovu Memorijal Antun Hertz 2023. god.

Dana 27.05.2023. god. Regionalni odbor za središnju Hrvatsku ROSH organizirao je ribičko natjecanje za sve članove udruge . Nastojanje Udruge je da ovo takmičenje bude i ......
28/04/2023

23.SPORTSKI SUSRETI „MARIJAN CELJAK“

Ove godine kao i niz predhodnih Regionalni odbor za središnju Hrvatsku - ROSH za svoje članove organizirao je dvodnevno sportsko druženje u objektima apartmanskog naselja Stela Maris u Umagu u vremenu od 21. do 23.04.2023.god.......
07/04/2023

USKRSNA ČESTITKA PREDSJEDNIKA ROSH-A

Slika iznad teksta govori da se samo molitvom i odricanjem u životu dolazi do uskrsnuća, ovaj put nam je svojim primjerom pokazao naš spasitelj Isus Krist, te od nas svojih sljedbenika očekuje isto.....
30/01/2023

1. memorijalni turnir u pikadu „Vinko Klarić“

Dana 20.1.2023. SRD Elektre Bjelovar u  suradnji sa UHB HEP – a podružnica Bjelovar u prostorima trim sale organizirala je  je 1. memorijalni turnir u pikadu „Vinko Klarić“.
R egionalni odbor za središnju Hrvatsku dio je Udruge hrvatskih branitelja Hrvatske elektroprivrede 1990.-1995. a pokriva prostor središnje Hrvatske od granice sa Slovenijom do Bjelovara, Lonjsko polje, Banovinu, Karlovac, pa sve do Ogulina. Neposredna blizina Zapadnoslavonskog i podravskog bojišta, Karlovačko, Banvinsko i Kordunsko bojište odredili su većini naših bojovnika mjesto ratnih djelovanja. Svaki dio Hrvatske u Domovinskom ratu podjednako je važan i bitan i ono što nas je tih godina krasilo, zajedništvo, domoljublje, vjera u bolje sutra, neponovljiv je osjećaj koji se osjeti jednom u životu, jednostavno disali smo Hrvatski.

Mnogobrojna nastojanja, tada, moćnijeg i brojnijeg neprijatelja da ispresijeca hrvatski teritorij nisu uspjela. Psihološki rat u kojem je neprijatelj ne birajući sredstva ispod svake granice ljudskog dostojanstva ubijao, masakrirao, mučio bojovnike, civile, kako bi sebe prikazao zastrašujućim, moćnim, nemilosrdnim. Sva zlodjela, svaki izgubljeni dom, svaki izgubljeni život, svaki izgubljeni pedalj zemlje, davali su nam sve jaču želju za pobjedom, ne razmišljajući o vlastitoj žrtvi. Kao i mnogo puta do sada povijest se ponovila. Još u vrijeme kralja Šaula 1000.g.pr.Kr. Golijat je unatoč svojoj veličini pokleknuo pred Davidom.

Uz brojne bitke, junake Domovinskog rata, nebrojene žrtve, uz promišljene poteze prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Hrvatska je međunarodno priznata i ponovno cjelovita.
Cijena slobode je prevelika, izgubljeni životi, uništeno djetinjstvo, prekinuta mladost, razorene obitelji, zapaljeni domovi, životi bez najbližih. Sve navedeno više je nego istinski razlog da njegujemo uspomenu na Domovinski rat, prijatelje, radne kolege, pale suborce. Preživjeli smo, ali mnogi nažalost nisu, nije li naša zadaća, naša zadnja misija, ispričati, zapisati, prenijeti mlađim generacijama istinu o svakoj hrvatskoj žrtvi, objasniti novim naraštajima zašto je radnik morao postao ratnik.
Ivica Huzjak