1. memorijalni turnir u pikadu „Vinko Klarić“

Komemoracija kod mjesta pogibije Marijana Kulhavija – Foka i 6 pripadnika 55 . samostalnog bataljona Bjelovar.
02/01/2023
30 godina od vračanja HE Peruča pod okrilje HEP – a
30/01/2023

1. memorijalni turnir u pikadu „Vinko Klarić“

Dana 20.1.2023. SRD Elektre Bjelovar u  suradnji sa UHB HEP – a podružnica Bjelovar u prostorima trim sale organizirala je  je 1. memorijalni turnir u pikadu „Vinko Klarić“.

Turnir je održan u spomen na prerano preminulog kolegu Vinka Klarića koji je bio aktivni član Sportskog društva Elektre Bjelovar, sudionik HEP-ijada, braniteljskih susreta i raznih drugih sportskih natjecanja. Inicijativa za održavanje došla je na prijedlog članova SRD Elektre Bjelovar, gdje je najviše truda i zalaganja pokazao član Upravnog odbora Ivan Vlašić.

Natjecanje se održalo po sistemu „high score“, a bacalo se u 2 kruga po 7 bacanja. Turnir je organiziran u dvije kategorije – muškoj i ženskoj, a ukupno se prijavilo 31 natjecatelja (23 u muškoj i 8 u ženskoj konkurenciji).

Turnir je održan u dobroj atmosferi koja je bila popraćen druženjem i smijehom, baš onako kako je pokojni Vinko volio. Na početku, natjecatelji su se okrijepili ukusnim paprikašem koji je pripremila Jasna Posavac. Nakon uvodnih riječi koje su održali Ivan Vlašić ispred SRD Elektre Bjelovar i Stipe Sučić ispred Udruge branitelja HEP-a, započelo je natjecanje, a igralo se na 2 elektronska pikada istovremeno. Za dodatnu čar pobrinule su se natjecateljice Danka Pofuk i Gordana Marčetić Matijević koje su morale odigrati dodatna bacanja za 2. mjesto pošto su regularni dio završile s istim brojem bodovima. Na kraju je više bodova skupila Danka Pofuk i osvojila 2. mjesto, dok je Dorja Klarić pobijedila u ženskoj konkurenciji. Kod muških, najbolji se pokazao Marko Cikač, drugo mjesto osvojio je Ivan Vlašić, a u napetoj završnici treće mjesto pripalo je Tomislavu Tarasu. Pobjednicima su na kraju uručeni prigodni pokloni te uručeni prijelazni pehari, a druženje prisutnih je nastavljeno još dugo nakon regularnog završetka.