18.Sportski susreti ROSH-a “Marijan Celjak” Rovinj- 2017

18. Športski susreti Regionalnog odbora za južnu Hrvatsku
29/05/2017
17. Sportski susreti ROIH-a Umag
07/06/2017

18.Sportski susreti ROSH-a “Marijan Celjak” Rovinj- 2017

 Rovinj je od 26.-28.05.2017. bio središte 18. sportskih susreta Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku. Na susretima se okupilo 230 branitelja, što ove susrete čini najbrojnijim do sada.  Posebnost ovih sportskih susreta je što se jednoglasnom odlukom predsjedništva ROSH-a prvi puta održavaju pod imenom djelatnika HEP-a i heroja domovinskog rata Marijan Celjaka.

Okupljeni branitelji uz himnu republike Hrvatske i minutom šutnje dostojanstveno su odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Nazočnima su se obratili: tajnik ROSH-a Dario Lisinski, predstavnik domaćina, predsjednik ROJH-a Ivica Brakus, predsjednik ROZH-a Mladen Zuzić, predsjednik UHBHEP-a 1990.-1995. Davor Tomljanović. Predsjednik ROSH-a Vinko Sesar prije otvaranja sportskih igara rekao je nekoliko riječi o Marijanu Celjaku te predao člansku iskaznicu novom počasnom članu UHBHEP-a 1990.-1995. Ivanu Celjaku sinu pokojnog Marijana uz srdačan pljesak svih branitelja.

Ivan Celjak se zahvalio svim braniteljima te naglasio da nema riječi hvale za sve ono što je udruga učinila kako bi se njegovala uspomena na njegovog oca kao i sve branitelje, te da je iznimno ponosan što je postao član udruge UHBHEP-a 1990.-1995.

Uz navedene goste susretima su prisustvovali i glavni tajnik udruge Igor Kalac te glasnogovornik udruge Tihomir Lasić.

Natjecalo se u 11 sportskih disciplina: stolnom tenisu, tenisu, šahu, streljaštvu, ribolovu, kuglanju, boćanju, pikadu, košarci, nogometu i beli.

Ukupni pobjednici 18. Sportskih igara „Marijan Celjak“ je ekipa Zagreba.

Sportski susreti protekli su u fer i korektnom sportskom natjecanju, te  druženju van sportskih terena uz šetnje, razgovore, pjesmu, kupanje i sjećanje na dane slave i ponosa, prijatelja koji više nisu sa nama.  REZULTATI

Galerija – 18. Sportski susreti ROSH-a “Marijan Celjak”