19. Sportski susreti “Marijan Celjak” Rovinj 2018.

Sjednica proširenog Predsjedništva ROZH
15/05/2018
12. streljačko natjecanje memorijal “Josip čop”
28/05/2018

19. Sportski susreti “Marijan Celjak” Rovinj 2018.

Od 18 – 20.05.2018. u Rovinju su održani 19.Sportski susreti Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku „Marijan Celjak“. Ove godine na igrama se okupilo 250 branitelja iz svih dijelova središnje Hrvatske. Uz himnu republike Hrvatske i minutom šutnje prisutni su dostojanstveno odali počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U sam događaj okupljene je uveo tajnik ROSH-a Dario Lisinski, a uvodnu riječ dao je predsjednik ROSH-a Vinko Sesar. Nazočnima su se obratili, predsjednik ROJH-a Ivica Brakus, predsjednik ROIH-a Anđelko Radić, predstavnik  ROZH-a Vaso Aleksić te direktor hotela Villas Rubin.

Braniteljima se obratio sin heroja Domovinskog rata Marijana Celjaka, počasni član udruge i dožupan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak. U svom govoru naglasio je zadovoljstvo što je član udruge UHBHEP-a, 1990.-1995. te podsjetio na izniman doprinos branitelja HEP-a u Domovinskom ratu kojeg možda ni sami branitelju nisu svjesni, od osnivanja prve Dobrovoljačke postrojbe u Republici Hrvatskoj do prve oslobođene vojarne „Barutane“ u Sisku, u kojima su HEP-ovci bili zapovjednici i nositelji akcija.

Predsjednik udruge UHBHEP-a. 1990.-1995. Davor Tomljanović pozdravio je nazočne branitelje i goste, zahvalio se na velikom odazivu te proglasio 19.Sportske igre ROSH-a „Marijan Celjak“ otvorenim.

U sportskom dijelu branitelja su pokazali svoje vještine u stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, ribolovu, kuglanju, tenisu, boćanju i pikadu. Revijalni sportovi bez  bodovanja bili su: košarka, nogomet,bela, viseća kuglana i badminton.

Ukupni pobjednici 19. Sportskih igara „Marijan Celjak“ je ekipa Varaždina.

Sportski susreti protekli su u fer i korektnom sportskom natjecanju, te  druženju van sportskih terena uz šetnje, razgovore, pjesmu, kupanje i sjećanje na dane slave i ponosa, prijatelja koji više nisu sa nama.