MEĐUOGRANSKI SUSRETI BRANITELA REGIJE BJELOVAR KUKAVICA 19.10.2018. GOD.

14. sjednica Predsjedništva i Izvršnog odbora ROJH-a
24/10/2018
Posjet mjestu stradavanja Josipa Jovića
28/10/2018

MEĐUOGRANSKI SUSRETI BRANITELA REGIJE BJELOVAR KUKAVICA 19.10.2018. GOD.

U  Sportskom rekreacijskom centru Kukavica kraj Bjelovara održani su 15.  međuogranski susreti branitelja Regije Bjelovar  dana 19.10.2018. god.

Susreti su se odvijali u lijepom sunčanom danu rane jeseni na proplanku šume stogodišnjih hrastova koji počinju poprimati jesenje boje.

Svečano otvaranje  započelo je intoniranjem himne Republike Hrvatske i sjećanjem na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

U  dvorani sportskog centra okupilo se 105  sudionika igara i  članova Udruge. Sportaše i reprezentacije  ogranaka predvodili su: kao domaćin 15 međuogranskih igara predsjednik ogranka Bjelovar Stipe Sučić, te dalje predsjednik ogranka Daruvar – Kasal Veno, ogranka Križ  – Damnjan Marić,   Ogranka Križevci – Vilim Car, Ogranka Kutina – Marinko Matošević, Ogranka Lipik  – Danijel Vincetić,  te Ogranka Virovitica – Davor Fuček.

Skupu su prisustvovali i svojom nazočnošću uveličali  i Predsjednik ROSH-a Vinko Sesar i tajnik Dario Lisinski .

Predsjednik organizacijskog odbora Stipe Sučić  pozdravi je sve prisutne objasnio osnovne propozicije oko natjecanja te dao Predsjedniku Vinku Sesaru da pozdravi skup i otvori igre.

 Sportska natjecanja su se odvijala u stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, boćanju, kuglanju, pikadu i ribolovu.

Poslije otvaranja igara počeo je ručak za sve sudionike u obliku dosta rijetko gulaša uz provođenje priprema za početak igara .

Po završetku igara sumirani su svi rezultati o čemu je sačinjeno izvješće. Nakon čega su se podijelile pohvalnice za osvojeno  1,2,3, mjesto po sportovima i zahvalnica za sve predsjednike svih ogranaka na ukazanom trudu da prikupe i dovedu što veći broj svojih članova ogranka na igre.

Ukupni plasman u ovim igrama po ogranaka  napravljen je po broju ostvarenih bodova za svaki sport i rang lista je:

  1. Ogranak Lipik …………39
  2. Ogranak Bjelovar ………22
  3. Ogranak Križ……………..22

I ovaj put Ogranak Lipik osvojio je najviše bodova i opet odnio prijelazni pehar kući.

Na svečanom zatvaranju sudionici su uživali u bogatoj večeri i prigodnom programu koji se  je nastavio do dugo u jesenju gluhu noć.

Autor teksta; Stipe Sučić