Obljetnica formiranja prvih dragovoljačkih postrojbi grada Siska

Takmičenje u ribolovu – Daruvar 2019
10/06/2019
Hodočašćaše u Međugorje – 2019.g.
18/06/2019

Obljetnica formiranja prvih dragovoljačkih postrojbi grada Siska

U organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u Sisku se 13.06.2019. obilježila 28. godišnjica osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi za obranu Siska i Banovine u Domovinskom ratu. 28. godišnjicu osnutka u zajedništvu su obilježavale: Specijalna jedinica  policije “Osa“ Sisak, 2. pješačka bojna „Banijska oluja“ 2. gbr Gromovi, 57. samostalni bataljun “Marijan Celjak” i Udruga branitelja policije.

Pozivu Koordinacije vrlo rado se odazavao i ROSH UHB HEP-a 90.-95. Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća udruga proizašlih iz Domovinskog rata na gradskom groblju Viktorovac „kod križa“ gdje su sahranjeni najbolji hratski sinovi. Ispred ROSH-a, poginulim prijateljima poklonili su se Ivica Huzjak, Mario Šarlija, Mladen Mioković i Josip Jerkić, te počasni član udruge Ivan Celjak dožupan Sisačko-moslavačke županije.

Proslava dodjele nagrada i zahvalnica održana je u prostoru „Barutane“ prvooslobođene vojarne. Činjenica da su djelatnici HEP-a odigrali ključnu ulogu u formiranju PRVE DOBROVOLJAČKE POSTROJBE Domovinskog rata i osvajanju prve vojarne JNA posebno je i naglašeno u povjesnici višeg kustosa muzeja grada Siska Ivice Valenta. Predsjedništvo Udruge ratnih veterana” 57.SAMB-a „Marijan Celjak” na čelu sa predsjednikom Željkom Srpakom zahvalnicu je dodjelilo i TE-TO Sisak.