Prvi sportski susreti u ribolovu Memorijal Antun Hertz

21. SPORTSKI SUSRETI ROIH-a UMAG 22.-25.05.2022.
05/06/2022
Međuogranska suradnja HOPS Split – TE-TO Sisak
23/06/2022

Prvi sportski susreti u ribolovu Memorijal Antun Hertz

U Regionalnom odboru središnje hrvatske ( ROSH) pokrenuta je inicijativa da se već standardni ribolovni susreta u Daruvaru promoviraju u Memorijal Antuna Hertza. Antun Hertz je bio aktivni član svih ribolovnih natjecanja sa i za UHB HEP-a i njegovom preranom smrti Podružnica Bjelovar osjetila je neku prazninu  i želju da taj čovjek bude još neko vrijeme sa nama. ROSH je podržao tu inicijativu i pokrenut je Memorijalni turnir Antuna Hertza.

Organizator turnira – Ogranak Daruvar izvršio je pripreme za turnir za dan 11.06.2022. god. osigurao je prostor – ribnjak Jezero u Daruvaru, prihranu za sve natjecatelje, doručak i ručak za sve natjecatelje i goste, te na kraju i lijep sunčan dan.

U jutarnjim satima okupilo se 12 ekipa za takmičenje, po prijavi izvršeno je izvlačenje rasporeda po sektorima i krenulo je takmičenje u trajanju od 4 sata.

Na kraju sudci su pristupili vaganju ulovljenog te po količini ulovljene ribe napravili listu svih natjecatelja.

Opći dojam natjecanja je da ribe ima u izobilju, lijepo je vidjeti da komadić kruha bačen u vodu izazove salve riba koje izranjaju iz vode  i hvataju komadiće kruha.

U takvim uvjetima najbolji ribič je ulovio 23,46 kg ribe – njegovo ime je i ime pobjednika natjecanja  Krunoslav Kosovec. U sektoru br. 2 pobjednik je Matej Dmejhel sa 18,3 kg, a u sektoru 3 Robert Vacka sa ulovljenih 9,7 kg.

Pored pojedinačnog takmičenja za pehar su se borile i ekipe pa je pobjednik bila ekipa Daruvara sa 11 bodova druga ekipa je ekipa Siska isto sa 11 bodova ali sa manje 1 mjesta.  I na kraju 3 ekipa je ekipa Jertovec 1. sa 11,5 bodova .

Po proglašenju pobjednika nastavljeno je druženje u prirodi oko jezera uz okrepu u jelu i piću  sa neizbježnim ribičkim pričama gdje je najveća riba strgala najlon i pobjegla u nepovrat,  skoro da je žal za njom veći od ukupno užitka tog dana.

Ovim putem izražavamo i pohvalu i zahvalu vrijednim organizatorima na uloženom trudu i prigodi da se sjetimo našeg prijatelja i člana Udruge Antona Hertza.

Povjerenstvo za informiraje.