Prvo okupljanje lovaca članova Udruge Hrvatskih Branitelja Hrvatske Elektroprivrede ROSH

Čestitka predsjednika udruge
22/12/2022
Čestitka predsjednika ROZH-a
23/12/2022

Prvo okupljanje lovaca članova Udruge Hrvatskih Branitelja Hrvatske Elektroprivrede ROSH

Već nekoliko godina ROSH  pokušava organizirati okupljanje lovaca UHB HEP-a na nekom zadatku , ali zbog korone i niza prioriteta nismo uspjeli, sve dok se nije organizacije prihvatio ogranak Lipik.

Pronađeno je lovište u mjestu Novska pronađen je i izvršni organizator lovac Ivan Ciprijanović koji je preuzeo svu ostalu pripremu i organizaciju za lov članova UHB-HEP-a .

Lov je zakazan na dan 17.12.2022. godine (subota) u lovištu III/115 Muratovica kod mjesta Novska . Na poziv se odazvalo 60 lovaca iz ROSH. i 10 lovaca domaćina koji su ujedno bili vodiči u lovu.  Okupljanje lovaca je bilo kod lovačke nadstrešnice Brestača kod Moguševog sokaka  u okolici mjesta Novska. Pri okupljanju izvršena je provjera svih lovačkih iskaznica i oružanih listova.  Pod nadstrešnicom je upriličen doručak – lovački i skroman u obliku kruha i kobasice  . Uz nadstrešnicu bilo je i desetak lovačkih pasa koje su vodiči poveli radi praćenja traga divljači . Za lov je bila određena crna divljač ( divlja svinja ) i štetočine u lovištu ( lisica i čagalj).

Poslije prozivke svih lovaca i određivanje grupe lovaca za svakog vodiča krenulo se u lov na 3 odvojena lovna područja za svaku grupu. Lov je krenuo u 9 sati i planiran je do 12 sati  nakon čega se lovci opet okupljaju na mjestu početka ispod lovačke nadstrešnice i podnose izvještaj o učinjenom.

Po zaključenju lova sve lovce predsjednik ROSH-a gospodin i lovac Darko Luke  pozvao je sve učesnike da se okrijepe bogatim ručkom u mjesnom domu sela Jazavice . U dobrom raspoloženju prije  ručaka predsjednik je još jednom pozdravio sve prisutne ocijenio da je lov bio vrlo uspješan i naglasio da se očekuje da ovo postane tradicija, na kraju je proglašen i kralj dnevnog lova kao lovac koji je bio najuspješniju u lovu tog dana . Kralj lovnog dana je  Ivan Vranić  iz ogranka Karlovac, pri čemu se svečano obvezao da će on biti izvršni organizator lova u slijedećem lovu.

Uz ručak i razgovor o lovu i lovačkim pričama dođe i vrijeme za početak utakmice Hrvatska – Maroko te se krenulo kućama ili traženje mjesta za gledanje utakmice.