Ribolovno druženje Podružnice Sisak 2023. god.

ROZH obilježio 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
30/08/2023
115. Sjednica Predsjedništva ROIH-a
25/09/2023

Ribolovno druženje Podružnice Sisak 2023. god.

Dana 09.09.2023. Podružnica Sisak  za svoje članove je organizirala ribičklo takmičenje u pecanju šarana i tostolobika na pecalicu  sa plovkom. Kao dobar domaćin pozvali su i po jednu ili dvije ekipe iz svih podružnica ROSH-a. Na natjecane se prijavilo 18 ribiča spremni da se okušaju u toj grani sporta,

Po protokolu okupljanje i prijave su se odvijale na ribnjaku Crnac kod Siska gdje su se svi sportaši prijavili do 8 sati. Nakon toga sve prisutne okupio je Predsjednik podružnice Sisak  Mario Šarlija pozdravio sve  prisutne te zatražio da se oda počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu. Iza toga je predstavio sudce takmičenja te od njih zatražio da se prijavljenim igračima izvlačenjem kuglica odrede startna mjesta na ribnjaku. Po određivanju startnih mjesta sve prisutne je pozvao na skroma doručak nakon čega su svi sportaši krenuli na stazu i počeli se pripremati za takmičenje. Ostali dio članstva je dobio zadatke oko pripreme ručka i ostalih potrepština za redovno osiguranje takmičenja.

Sve skupa se odvijalo u lijepo uređenom prostoru ribnjaka kojeg je vlasnik Veljko Novak dao Udruzi na korištenje bez neknade jer je inače i sam branitelj i invalid Domovinskog rata. Bio je s nama cijelo vrijeme i do sita smo se ispričali o uspomenama na dane iz rata.

Vrijeme za pripremu brzo prođe i sudci sviraju početak četverosatnog rata 18 ribiča. Takmičenje je organizirano tako da se svaka riba odmah vaga i vraća nazad u ribnjak to je zadatak sudaca  na povik svakog ribiča “ulov” otrči  s vagom do njega mjeri težinu ribe i evidentira ulov.

U ovoj strci za ulovom i evidenciji istog vrijeme brzo prođe i u 14 h sudac svira kraj, neki su ulovili nešto, neki ništa ali svi ozarena lica od sunca i iščekivanja ulava skupili se oko sudačkog stola da se proglasi pobjednik jer ipak po to se došlo.

Pobjednik natjecanja je Kruno Kosovac iz Ekektrane Jertovec sa ulovom od 22 kg. Drugo  mjesto je osvojio Mario Župan iz Termoelektrani Sisak  sa ulovljenih 4,5 kg. Treće mjesto je za Maria Hegeduš iz Jertovca sa  3,2 kg ribe.

U međuvremenu počela je podjela ručka . A ruča je bilo neznaš što bi prije, šaran na rašljana ili gulaš za prste polizat. I vidi varga sve se pojelo da ne kažem polizalo. Još neko vrijeme gosti su se u mirnoj hladovini do sita napričali i družili te naposlijeku krenuli kući.

I ovaj događaj pokazao je što mala skupina ljudi može kad se slože na zajedničkom zadatku pa zbog toga Predsjedniku podružnice Sisak i svim njedovim radnicima i dobrovoljcima izražavamo jedno veliko hvala s očekivanjem da se sve skupa nastavi i dogodine.

Povjerenstvo za informairanje.