Sportski susreti u ribolovu Memorijal Antun Hertz 2023. god.

22. SPORTSKI SUSRETI ROIH-a UMAG 19.-21.05.2023.
02/06/2023
24. SPORTSKI SUSRETI ROZH
14/06/2023

Sportski susreti u ribolovu Memorijal Antun Hertz 2023. god.

Dana 27.05.2023. god. Regionalni odbor za središnju Hrvatsku ROSH organizirao je ribičko natjecanje za sve članove udruge . Nastojanje Udruge je da ovo takmičenje bude i tradicionalno i memorijalno – sjećanje na našeg prerano umrlog branitelja Antuna Hertz. U njegovo ime ovo takmičenje je organizirano po drugi put. Antun Hertz je bio strastan ribič Ogranka Lipik i bez njega nije bilo ribolova u Udruzi i za Udrugu.

Organizacije ribolova prihvatio se ogranak Daruvar pod čvrstim vodstvom predsjednika Vene Kasal. Za pripremu je trebalo osigurati teren – ribnjak Jezero u Daruvaru, sudce za vođenje sportskih susreta, hranu i piće za doručak i ručak, te veliki broj malih ručica da to pripreme i podijeli i ljubazno ugosti svakog sudionika. 

Uz ovaj memorijal Predsjedništvo ROSH-a je organiziralo i svoju sjednicu pa smo kao goste imali cijelo predsjedništvo. Predsjedništvo je na svoju sjednicu pozvalo i Predsjednika udruge Vinka Sesara i Tajnika Daria Lisinskog koji su se odazvali i svjedočili kvaliteti rada i ovog ogranka i cijelog ROSH-a. Mogli su u živo vidjeti plodove svojih odluka, a vidjeli su jednu množinu razdraganih ljudi koji u smijehu i druženju s dragim ljudima rade i zabavljaju se u svom najdražem hobiju – ribolovu.

U ranim jutarnjim satima okupilo se 10 ekipa, izvršili prijave, sudci izvlačenjem kuglica odredili raspored ekipa po sektorima i brojevima te se oko 9 sati krenulo na stazu, od tog trenutka se kreće za ozbiljno, počinje se mjerkati kod koga riba grize više, što taj ima a ja nemam, kako povećati svoj ulov. Najveći događaj je kad najlon pukne a naročito poslije borbe s ribom od pola sata.  To su događaji koji se još dugo prepričavaju.

I tako vrijeme od 4 sata prođe brzo, prebrzo, sudac svira kraj i kreće vaganje ribe – može se reći vrijeme istine, vrednovanje onoga što su radili 4 sata. Rezultati se na kraju sumiraju i proglašava pobjednik pojedinačno po sektoru i ekipno te dijele medalje i pehari.

Pojedinačni pobjednik za ovu godinu je Davor Adamović iz ogranka TE-TO Sisak sa 28,2 kg ribe, drugo mjesto je osvojio Kruno Kosovac iz  ogranka KTE Jertovec sa ulovom od 24 kg, a treći je Darko Mihalinec iz Bjelovara sa ulovljenih 19,1 kg.

Ekipni pobjednik je ekipa Daruvar sa 6 bodova, drugi su ekipa Jertovec 1 sa 10 bodova i na kraju treće mjesto osvojila je ekipa TE – TO Sisak sa 11 bodova.

Po završetku proglašenja pobjednika organizator je priredio i obilan i ukusan ručak za sve sudionike memorijala kojeg nije mogla zaustaviti ni kiša koja nas je posjetila u popodnevnim satima iako je sve bilo na otvorenom pod suncobranima. Narod je i dalje sjedio jeo i smijao se i razgovarao kao da kiše nema.

Ovim putem izričemo zahvalu organizatoru što su nam omogućili da uživamo u zajedničkom druženju s dragim prijateljima a isto tako da se svi mi skupa podsjetimo na našeg Antuna Hertza.

Povjerenstvo za informiranje.