ROZH – kroz povijest

 • 19.11.1996.

  Održana osnivačka skupštine podružnice Pogon HE „Rijeka“ i Stručne službe Rijeka što se ujedno i smatra početak rada Regionalnog odbora.
 • travanj.1997.

  Održana osnivačka skupština podružnice Udruge za Termoelektranu Rijeka, za predsjednika bio izabran Pero Mage, a za dopredsjednika Miljenko Bogović.
 • 27.02.1997.

  Formirana podružnica Udruge u DP Elektroprimorje u Rijeci. Na skupštini je sudjelovalo 11 osnivača – Ivica Žirovec (pogon Crikvenica), Nebojša Marković (pogon Krk), Davor Tomljanović (pogon Opatija), Tonček Kezele (pogonSkrad), Tihomir Kružić (pogon Rijeka), Drago Delač (pogon Rijeka), Draženko Bistrović (pogon Rijeka), Branko Cvitković (stručne službe), Nenad Mance (stručne službe), Albert Matković (stručne službe i Zlatko Denona (stručne službe). Za predsjednika je tada izabran Igor Kalac, za dopredsjednika Davor Tomljanović, te za tajnika Zlatko Denona. U Središnji odbor ogranka izabrani su Tihomir Kružić, Albert Matković, Tonček Kezele i Nenad Mance.
 • 25.04.1997.

  Prema donesenoj odluci Središnjeg odbora DP Elektroprimorje postepeno se krenulo u formiranje regionalnog odbora. Osnivački sastanak inicijativnog odbora podružnice UHB HEP – a 1990. – 1995. za osnivanje regionalnog odbora. Za predsjednika je bio predložen Ivan Tomljanović iz pogona HE Senj, za dopredsjednike Pero Mage iz pogona TE Rijeka i Igor Kalac iz stručne službe Elektroprimorje Rijeka.
 • 23.05.1997.

  Dana 23. svibnja 1997. godine došlo je do završne faze ustroja Udruge na području istarsko – primorsko – goransko – ličkog područja. Tada je formiran regionalni odbor UHB HEP – a - ROZH.
  Za predsjednika regionalnog odbora je, prema prijedlogu s prethodnog sastanka, bio izabran Ivan Tomljanović iz HE Senj, za dopredsjednike Igor Kalac iz DP Elektroprimorje i Pero Mage iz TE Rijeka, te za tajnika Serđo Kodnik iz DP Elektroprimorje.
 • 13.06.1997.

  Osnovana je podružnica u regionalnom odboru u DP „Elektrolika“ Gospić u prisustvu 23 osnivača. Na skupštini je došlo do izbora Predsjedništva u koje su ušli: Ivan Štimac, Milan Čorak, Mile Brkljačić, Ivica Brkljačić, Ante Adžija i Mate Brkljačić. Za tajnika je bio izabran Ivica Prpić. Predsjednik i opredsjednik tada nisu bili izabrani jer je stav skupštine bio da predsjedništvo između sebe napravi taj izbor.
 • 03.07.1997.

  Za predsjednika DP „Elektrolika“ Gospić bio je izabran bio izabran Ivica Brkljačić, a za dopredsjednika Mate Brkljačić.
 • 25.11.1997.

  Na sastanku RO od 25. studenog 1997. godine u Rijeci, raspravljalo se o stanju u podružnicama HE Vinodol, TE Plomin, HE Gojak, DP Elektroistra, HE Senj, DP Elektrolika, TE Rijeka. Tu je najavljeno osnivanje dviju novih podružnica. Branko Dermit, kao predstavnik inicijativnog odbora TE Plomin, prikazao je osnovne radnje koje su se provodile za skorašnju osnivačku skupštinu, dok je Milorad Knezoci iz DP Elektroistra najavio skorašnje osnivanje ustvrdivši kako je oko 100 djelatnika bilo u oružanim snagama tijekom Domovinskog rata. Robert Karađija iz HE Senj obavijestio je kako članovi Udruge iz HE Sklope nastoje formirati vlastiti aktiv zbog dislociranosti.
 • 12.12.1997.

  Formirana je podružnica TE Plomin.
 • kraj 1997.

  Krajem 1997. godine DP Elektroprimorje postavilo je spomen ploču za svoja dva poginula branitelja Dejana Lukića i Milana Katalinića.
 • 30.10.1998.

  Poginulim braniteljima odužili su se djelatnici Elektrolike iz Gospića koji su 30. listopada 1998. godine postavili spomen ploču Tomi Uzelcu i Mati Devčiću koji su poginuli u jesen 1991. godine. Jedna je ploča bila postavljena ispred upravne zgrade DP Elektrolika u Gospiću, a druga na pročelju zgrade Pogona Otočac.
 • 23.04.1999.

  u Guvernerovoj palači u Rijeci dodijeljene su Spomenice za 102 zaposlenika distribucijskog područja Elektroistra Pula, Elektroprimorje Rijeka i Elektrolika Gospić, te proizvodnog područja Primorski sliv, TE Rijeka i Elektroprijenosa Opatija, te posthumno rodbini trojice zaposlenika. Izaslanik Predsjednika bio je general – pukovnik Miljenko Crnjac, zapovjednik V. zbornog područja OSRH.
 • 03.12.1999.

  Na skupštini Ogranka DP Elektroprimorje izabran je za predsjednika Igor Kalac, dopredsjednika Nenad Mance i tajnika Zlatko Denona. Na skupštini su imenovani i povjerenici Udruge za Krk – Vojko Vlahinić, za Crikvenicu – Ivica Žirovec, za Cres – Lošinj – Mladen Ćelap, za Opatiju – Davor Tomljanović, za Rab – Ivan Škarić, za Skrad – Tonček Kezele, za Rijeku i stručne službe – Dubravko Baretin i Nenad Mance, te za sport Davor Tomljanović. Izabrani su i zastupnici na sjednici skupštine ROZH – a među kojima će, uz članove predsjedništva ogranka biti još i Tonček Kezele, Davor Tomljanović, Vojko Vlahinić i Ivica Žirovec.
 • prosinac, 1999.

  Održana izborna skupština u prostorijama TE Plomin 1. Na skupštini je za predsjednika ponovno bio izabran Ivan Tomljanović, tajnika Davor Tomljanović, za dopredsjednike Pero Mage, Igor Kalac i Ivica Brkljačić, a u Nadzorni odbor Vanja Babić, Ranko Blažina i Ivan Štimac.
 • 07.04.2000.

  Do 2000. godine ogranci u ovom regionalnom odboru još uvijek nisu bili uspostavljeni na području Istre. Zbog toga je na sjednici Središnjeg odbora u Zadru od 25. veljače 2000. godine dana inicijativa da se pokrenu aktivnosti kako bi se i na tom prostoru organizirali ogranci.
  Akcija je nakon toga bila uspješno provedena jer je već na drugoj sjednici od 12. svibnja izvješćeno kako su na području DP Elektroistra osnovana tri nova ogranka.
 • 04.12.2001.

  Održana je Izborna skupština u Rijeci. Za predsjednika je bio izabran Ivica Brkljačić, za dopredsjednike Omero Živolić, Mladen Olbina i Nevio Bučić, za tajnika Ivica Erbić, u Nadzorni odbor Davor Tomljanović, Denis Smojver i Rodi Štokić. Za članove Središnjeg odbora predloženi su Igor Kalac i Dario Škrgatić, u Nadzorni odbor Udruge Ivan Tomljanović i u Sud časti Udruge Pero Mage.
 • 10.12.2003.

  Održana je Izborna skupština u Rijeci - TE Rijeka - Urinj. Za predsjednika je bio izabran Ivan Tomljanović, za dopredsjednike Mladen Olbina, Nevio Bučić i Slavko Damjanić, u Nadzorni odbor Davor Tomljanović, Davor Pielić i Rodi Štokić, te za tajnika Ivica Erbić. Za člana Nadzornog odbora Udruge predložen je Ivica Brkljačić, za Središnji odbor Udruge Igor Kalac i Ivica Erbić, za Sud časti Darko Crnković.
 • 27.01.2006.

  Održana je Izborna skupština u Gospiću. Za predsjednika je izabran Davor Tomljanović, za dopredsjednike Miljenko Ferlin, Marijan Radoš i Mladen Fonović, u Nadzorni odbor Igor Kalac, Ive Pejnović i Berislav Bogunović. Za obnašanje dužnosti u središnjim tijelima Udruge izabrani su Ivica Brkljačić za Nadzorni odbor, Ivan Tomljanović i Davor Pielić za Središnji odbor, Darko Crnković za Sud časti.
 • 08.02.2008.

  Održana je Izborna skupština u Gospiću. Za predsjednika je bio izabran Ivan Tomljanović, za dopredsjednike Miljenko Ferlin, Marijan Radoš i Mladen Fonović, u Nadzorni odbor Igor Kalac, Ive Pejnović i Berislav Bogunović. Za obnašanje dužnosti u središnjim tijelima Udruge predloženi su Josip Čop u Nadzorni odbor, Slavko Damjanić i Davor Pielić u Središnji odbor, Darko Crnković u Sud časti
 • 18.12.2009.

  U Rijeci je na prigodan način obilježen dan podružnice „Elektroprimorje“. Branitelji su, u nazočnosti najbliže rodbine pokojnika, položili vijence i upalili svijeće na spomen obilježju dvojici poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Elektroprimorja - Milanu Kataliniću i Dejanu Lukiću, a minutom šutnje odali su počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Nakon toga održana je svečanost u povodu dana podružnice. Prije svečanosti održana je Izborna skupština podružnice Elektroprimorje na kojoj je za novog predsjednika podružnice bio izabran Denis Udović, a za tajnika Draženko Bistrović.
 • 22.01.2010.

  Održana je Izborna skupština u prostorijama TE Rijeka u Kostreni, za novog predsjednika ROZH-a izabran je Dubravko Beretin iz Elektroprimorja koji je na tom mjestu zamijenio dotadašnjeg predsjednika Davora Tomljanovića. Za dopredsjednike izabrani su Miljenko Ferlin, Mladen Fonović i Ive Pejnović, a u Nadzorni odbor Igor Kalac, Ivica Erbić i Marijan Radoš. U Nadzorni odbor UHB predložen je Josip Čop, u Središnji odbor UHB HEP –Slavko Damjanić i Davor Tomljanović, a u Sud časti UHB Tonček Kezele.