18. Sportski susreti ROZH-a

5. “Memorijal Josip Čop”
15/05/2016
Stijepo Čikato, Andrija Crnčević, 6.10.1991. – 6.10. 2016.
06/10/2016

18. Sportski susreti ROZH-a

U organizaciji predsjedništva UHB HEP 1990.-1995., ROZH od 03.-05. 06. u Umagu su održani 18. sportski susreti ROZH na kojima je sudjelovalo preko 150 branitelja iz Regionalnog odbora za Zapadnu Hrvatsku.

Otvaranje sportskih susreta je započelo intoniranjem himne RH te minutom šutnje za sve poginule, nestale i umrle branitelje. Prigodnim riječima branitelje su pozdravili predsjednik ROZH Mladen Zuzić, predstavnica hotela Sol Aurora Vedrana Santo, izaslanik direktora DP Elektroistra i rukovoditelj pogona Buje Branko Posedel, predsjednik ROJH Ivica Brakus, član Središnjeg odbora Udruge iz ROIH, Ivica Kopf, predsjednik ROSH Vinko Sesar i  predsjednik UHB HEP 1990.-1995. Davor Tomljanović koji je igre proglasio otvorenima.

U  sportskim nadmetanjima je sudjelovalo 9 ekipa u košarci, stolnom tenisu, šahu, pikadu, streljaštvu, kuglanju, boćanju i briškuli i trešeti. Rezultati natjecanja su bili u drugom planu, u  više  prijateljskoj  nego natjecateljskoj atmosferi plasman prve tri ekipe je bio slijedeći:

1. Elektroprimorje, 2. PRP Rijeka, 3. HE Senj.

Ostale ekipe plasirale su se redom:  4. Elektroistra, 5. Elektrolika.  

Ekipe  TE Rijeka, HE Vinodol, TE Plomin i HE Rijeka podjelile su 6. mjesto s istim brojem bodova.

Na svečanom zatvaranju sportskih susreta dodijeljena su priznanja za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto po sportovima. Završnim pozdravima predsjednik ROZH Mladen Zuzić i predsjednik Udruge Davor Tomljanović su izrazili nadu da će sportski susreti i dalje biti mjesto gdje će branitelji graditi zajedništvo i prijateljstvo kao svih ovih godina.

Predsjednik Udruge Davor Tomljanović je 18. Sportske susrete ROZH-a proglasio zatvorenima i pozvao pobjednike po sportovima za sudjelovanje u reprezentaciji ROZH-a  na sportskim susretima UHB HEP 1990.-1995., „Memorijalu Branko Androš“ koji se ove godine održava u Vinkovcima, a domaćini su branitelji iz ROIH-a.

Na kraju treba istaći kako su ove godine gosti igara bili članovi klape „Elektrodalmacija“ iz Splita koji su prvog dana igara, u petak navečer za sve sudionike igara i goste hotela priredili nezaboravan koncert. Svojom pjesmom su oraspoložili srca svih prisutnih, a nakon koncerta klape još dugo u noć se pjevalo uz zvuke mandolinskog sastava Frankopan.