Međuogranski sportski susreti „Elektrodalmacija 1“

Baćin, Struga, Čukur brdo, Kolonija
11/07/2020
Posjet Golom otoku i otoku Sveti Grgur
23/07/2020

Međuogranski sportski susreti „Elektrodalmacija 1“

Dana 11.07.2020 UHB HEP 90.-95., Regionalni odbor za južnu Hrvatsku, podružnica “Elektrodalmacija 1” organizirao je izlet i druženje za članove Udruge u mjesto Seget.
Seget je smješten dva kilometra zapadno od UNSECO-va grada Trogira i ima dugu turističku tradiciju.
To jutro sastali smo se oko 8:00 sati, a sat poslije već smo bili na izletničkom brodu našeg domaćina i bivšeg kolege HEP-ovca (umirovljenika) Marina. Zaplovili smo u razgledavanje trogirskog akvatorija. Na ruti prema Maslinici (otok Šolta) plovili smo preko Krknjaša (otok Drvenik Veli) a u 11:00 h stigli u Maslinicu. Nakon razgledavanje mjesta, imali smo oko sat vremena za ispijanje kave ili kupanja, po želji. Iz Maslinice smo se oko 12:30 uputili prema uvali Rat (Čiovo) gdje se u 13:15 h služio ručak. Nakon ručka mogli smo uživati na prekrasnoj plaži uvale i kristalno čistom moru. U 16:30 ukrcali smo se za povratak, te smo umorni od sunca i kupanja, ali sretni zbog još jednog divnog iskustva i druženja oko 17:30 stigli u matičnu luku u Seget.
Ovaj izlet zamišljen je kao lagano sportsko natjecanje ali je ipak zbog poznate nam situacije i uz pridržavanje svih mjera održano u revijalnom izdanju (karte briškula i trešet ).
Međutim jedna je nova disciplina održana u punom obimu a to su bili skokovi u vodu. Osim umjetničkog dojma stavka koja je trebala odlučiti pobjednika je, tko će više izbaciti vode prilikom doskoka. Stručni žiri se nije mogao odlučiti između finalista Ivice Poljaka i Mira Krstulovića , te su obadvojica proglašeni pobjednicima.
U nadi da nas ovaj virus više neće ovakvo desetkovati i uz želje da ponovimo slično druženje što prije ,uputili smo se svojim kućama.