ROZH – 27. obljetnica VRO Oluja u Kninu i Gospiću

27. obljetnica VRO „OLUJA”- DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN BRANITELJA
09/08/2022
Izlet Vukovar
20/09/2022

ROZH – 27. obljetnica VRO Oluja u Kninu i Gospiću

I ove godine tradicionalno je izaslanstvo ROZH nazočila obljetnici „Oluja“ u Kninu i Gospiću.

Dana 04.08.2022.g. posjećeno je spomen obilježje stradalim braniteljima  na Ljubovu ponad Gospića, gdje je održana minuta šutnje i zapaljene svijeće u čast vječne slave i zahvale dragim braniteljima stradalima na ličkom bojištu u Domovinskom ratu.

Dan poslije delegacija se okupila zajedno  sa kolegama iz svih regionalnih odbora UHB HEP-a 1990-1995 u prostorima HEP-a Elektre Šibenik TJ Knin te smo nazočili Danu pobjede, Danu domovinske zahvalnosti i Danu  Hrvatskih branitelja 05.08.2022.g.  na svečanosti obilježavanja obljetnice. Nakon prigodnih obraćanja domaćina, uzvanika, predsjednika RO i Predsjednika udruge te druženja branitelja u krugu TJ Knin okupljeni smo se uputili prema spomeniku  hrvatske pobjede Oluja 95 u središtu grada na Trgu Ante Starčevića gdje se i inače održava većina događanja vezanih uz svečanosti povodom obljetnice. Čelnici Udruge su položili vijenac i zapaljene su svijeće kod spomenika.

Iako dosta podaleko za mnoge goste i članove Udruge svake godine se okupljamo u kraljevskom Hrvatskom gradu Kninu uz odavanje počasti hrabrim i nesebičnim braniteljima te održavamo trajne veze i prijateljstva unutar same Udruge koja nam svima služi na veliku čast i ponos a posebno što je nažalost sve manje građana na obilježavanjima „Oluje“. Sretno svima i vidimo se u što većem broju i dogodine.