ROZH obilježio 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 05. kolovoza 2023.
08/08/2023
Ribolovno druženje Podružnice Sisak 2023. god.
13/09/2023

ROZH obilježio 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Tradicionalno i ove godine je izaslanstvo ROZH pod vodstvom predsjednika Mladena Zuzića posjetilo Knin te sudjelovalo na obilježavanju godišnjice VRO Oluja- Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Obilježavanje u prostoru TJ Knin koje je po izrazito kišovitom vremenu organizirao i vodio vrh Udruge na čelu sa predsjednikom Vinkom Sesarom, tajnikom Dariom Lisinskim te domaćinom i predsjednikom ROJH Ivicom Brakusom. Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti minutom šutnje svim stradalim, nestalim i u međuvremenu preminulim kolegama braniteljima, te pozdravnih govora, položen je vijenac i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju u Kninu. Unatoč lošem vremenu i promjenama u protokolu službenog obilježavanja odazvao se velik broj članova UHB HEP-a.

U organizaciji ROZH izaslanstvo je posjetilo spomenik stradalim braniteljima  na Ljubovu kod Gospića te zapalilo svijeće. Također su posjetili dijelove nekadašnjeg  ličkog ratišta gdje su sudjelovali tijekom domovinskog rata i VRO Oluja.

Položen je vijenac i zapaljene svijeći također i kod spomen ploče djelatnicima poginulima u Domovinskom ratu, koja se nalazi  na ulazu u DP Elektroprimorje Rijeka.

Brojnost i odaziv članova Udruge HEP-a i HOPS-a i ove godine nam služe na čast unatoč općenito sve manjem broju sudionika na obilježavanju godišnjice u Kninu.

Vidimo se i do godine u Kninu.