Dan državnosti Republike Hrvatske

108. Sjednica Predsjedništva ROIH-a
29/05/2022
23.SPORTSKI SUSRETI UHB HEP ROZH
02/06/2022

Dan državnosti Republike Hrvatske

U petak, 27. svibnja 2022. godine sa početkom u 10 sati  obilježen je Dan državnosti Republike Hrvatske, Dan Oružanih snaga RH i Dan hrvatske kopnene vojske, kao i Dan branitelja grada Zagreba.

Udruga branitelja Hrvatske elektroprivrede kontinuirano obilježava  ovaj niz vrlo važnih datuma u povijesti RH.

Skupu se obratio i g. Vinko Sesar predsjednik udruge branitelja HEP – a istaknuvši našu obavezu da sjećanje na naše poginule i nestale, ne mine nego da bude obaveza i zalog da više činimo za domovinu Hrvatsku, a HEP učinimo što jačim, te pozvao prisutne da  minutom šutnje odaju počast i sjećanjem na one koji su najviše dali za voljenu domovinu Hrvatsku.

Zahvalio je članovima uprave i predsjedniku g. Frani Barbariću na dobroj suradnji, a  te aktivnom praćenju rada udruge, a  nadamo se da će nas pratiti i u godinama koje slijede.

Nazočne je pozdravio ispred uprave HEP – a g. Marin Leko, direktor Sektora za ljudske potencijale koji je ispričao  predsjednika uprave HEP – a g. Franu Barbarića koji radi ranije preuzetih obveza nije mogao sudjelovati, te istaknuo kako Hrvatska elektroprivreda s ponosom ističe svoje branitelje, a posebnu skrb posvećuje djeci poginulih hrvatskih branitelja HEP-a.

Skupu se obratio i gospodin Miljenko  Filipović predstojnik ureda za korporativnu sigurnost HEP – a, koji  je istaknuo  današnja Hrvatska stvorena na temeljima Domovinskog rata. – Naše suborce, prijatelje, hrvatske branitelje kojih više nema jer su dali ono najviše, a to je vlastiti život na oltar domovine uvijek se moramo sjećati.

 Ispred  HOPS – a skupu se kratko obratio g. Darko Belić član uprave,  pozdravio je prisutne u ime Uprave društva i obećao kako se zasluge branitelja nikad neće zaboraviti, te će i dalje podupirati aktivnosti udruge u kojoj su okupljeni.

Ispred HEP ODS – a skupu je prisustvovao g. Nikola Šulentić.

Skup su  ispred udruge uveličali  g. I. Brakus predsjednik ROJH – a i g. D. Luke predsjednik ROSH – a., sa najbližim suradnicima.

Skup je završio polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika braniteljima u Vukovarskoj te prigodnom molitvom.

O prigodnom skupu također možete pročitati na info.hep – u.