23. obljetnica VRO „Oluja”

Ljubovo-otkriveno spomen obilježje poginulim Hrvatskim braniteljima u VRA “Oluja”
06/08/2018
Mi ne damo da nam Oluja padne u zaborav
12/08/2018

23. obljetnica VRO „Oluja”

U hrvatskom kraljevskom gradu Kninu povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice VRO „Oluja“ u prostorima Elektre Šibenik, terenske jedinice Knin okupilo se preko 250 branitelja, članova UHB HEP 1990.-1995. kako bi svečano obilježili dan kada je nakon više od četiri godine oslobođen Knin od velikosrpske okupacije i kada je u samo 4 dana oslobođeno i vraćeno u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske preko 10 000 km2 državnog teritorija.
Sve sudionike su kao i svake godine do sada u ranim jutarnjim satima srdačno dočekali kolege, članovi Ogranka Knin i potrudili se da se članovi Udruge nakon dugog putovanja okrijepe i osvježe. 
U kratkom protokolarnom dijelu nakon odavanja počasti svim poginulim i nestalim braniteljima glasnogovornik Udruge Tihomir Lasić je pozdravio sve branitelje, članove Udruge, a posebno je pozdravio i zahvalio im se na dolasku člana Uprave HOPS d.o.o. Marka Ćosića i direktora HEP ODS d.o.o. Nikolu Šulentića i upravitelja pogona Knin Antu Bojčića. Skup su pozdravili i zaželjeli dobrodošlicu u ime Uprave HEP-a član Uprave Marko Ćosić, u ime domaćina upravitelj pogona Knin Ante Bojčić i predsjednik ROJH-a Ivica Brakus, a naš predsjednik Udruge Davor Tomljanović nije mogao doći zbog sportske ozljede, ali je glavni tajnik Udruge Igor Kalac koji je ujedno i organizator, prenio pozdrave skupu.
Svi sudionici su se nakon toga uputili u središte Knina i crkve Gospe velikog krsnog zavjeta u kojoj je održano svečano misno slavlje.
Po završetku mise branitelji, članovi Udruge su otišli na gradsko groblje u Kninu gdje su položili vijenac i zapalili svijeću kod centralnog križa za sve poginule i nestale branitelje kao i za sve nedužne žrtve u Domovinskom ratu.