Sjećanje, Danijel Grbin 1993.-2024.

Memorijalni turnir u pikadu “Vinko Klarić”
02/02/2024
7. memorijal Krešimir Šeremet – Krele
16/02/2024

Sjećanje, Danijel Grbin 1993.-2024.

09.02.2024.g.članovi UHB-HEP 1990.-1995.,Regionalnog odbora za Južnu Hrvatsku obilježili su 31. godišnjicu pogibije svog kolege i suborca Danijela Grbina.

Danijel je do rata radio u Elektri Zadar, pogon Otoci na radnom mjestu elektromontera. Kao dragovoljac pristupio je u Otočki bataljun mornaričkog pješaštva Ugljan-Dugi Otok, te je sa svojom postrojbom prošao sve bitke do kobnog 9. 2.1993. kada je u zadarskom zaleđu, u mjestu Prigrada poginuo u nastavku vojno redarstvene oslobodilačke akcije Maslenica.

Predsjednik ROJH-a Ivica Brakus i tajnik Iko Gudelj sa članovima Udruge branitelja, Zvonom Morićem i Božom Dijanom, zajedno sa radnicima Elektre položili su cvijeće i upalili svijeće kod spomen obilježja u prostorima HEP ODS d.o.o.,Elektra Zadar. Minutom šutnje odali su počast pokojnom Danijelu, te se uputili u mjesto Sali na Dugom Otoku gdje je vječno počivalište našeg Danijela . Pridružili su se mještanima i obitelji, kao i  suborcima iz Otočkog bataljuna, gdje su svi skupa sudjelovali na komemoraciji i misi zadušnici. Na mjesnom groblju nakon polaganja cvijeća i svijeća  prigodnim riječima suborci i zapovjednici prisjetili su se njegove žrtve,   naglasivši kako se nikad ne smije zaboraviti koliko su Danijel i svi poginuli branitelji zaslužni za slobodu i suverenitet domovine Hrvatske.

Neka mu je vječna slava i počivao u miru.