ROSH – kroz povijest

 • 1995. 01. prosinac

  Formirana Udruga hrvatskih branitelja Hrvatske elektroprivrede 1990.-1995.
 • 1996. -19. siječanj

  U pogonu Eletrane - Toplane osnovana podružnica. Za predsjednika podružnice izabran Bernard Bašlin, za zamjenika Goran Radić. Na skupštini je zaključeno kako je Udruga "nestranačka, neovisna, samostalna i dragovoljačka"
 • 1996. 26. studeni

  Osnovana podružnica DP "Elektra" Bjelovar. Za predsjednika izabran Stipe Sučić, za zamjenika Vilim Car. Ostali članovi: Boris Rangelov, Milan Rakocija, Darko Gulaš, Ivan Mikloš i Mladen Levak.
 • 1996. 18. prosinac

  Osnovana podružnica Toplinarstva Zagreb. Prvi predsjednik bio je Zoran Šućur.
 • 1997. 06. lipanj

  Osnovan ogranak Pogon Ogulin. Prvi predsjednik bio je Josip Stipetić.
 • 1997. 18. lipanj

  Osnovan ogranak DP Elektra Karlovac. Prvi predsjednik bio je Darko Luke.

  Osnovan ogranak Pogon Jastrebarsko. Prvi predsjednik bio je Zdravko Stroinci.
 • 1997. 19. lipanj

  Osnovan ogranak Pogon Glina – Topusko. Prvi predsjednik bio je Vlado Maričković.

  Osnovan ogranak Pogon Petrinja - Dvor. Prvi predsjednik bio je Željko Pavković.
 • 1997. 20. lipanj

  Osnovan ogranak TE Sisak. Prvi predsjednik bio je Božidar Paripović.
  Osnovan ogranak DP Elektra Sisak. Prvi predsjednik bio je Zvonimir Vavro.
 • 1997. 26. lipanj

  Formirana podružnica za DP „Elektra“ Varaždin, Čakovec i proizvodno područje HE Sjever Varaždin. Za predsjednik je bio izabran Emil Koren.
 • 1997. 11. srpanj

  Izabrano je Predsjedništvo DP „Elektra“ Varaždin, Čakovec i proizvodno područje HE Sjever Varaždin u kojem su se nalazili Željko Božić iz DP „Elektra“ Varaždin, Pogon Novi Marof, Tomislav Videc iz DP „Elektra“ Varaždin, Pogon Ivanec, Đuro Hrebak, Dinko Kocijan i Slavko Božić iz DP „Elektra“ Varaždin, Ivica Bogadi i Zdravko Pizek iz PP HE Sjever.

  Osnovana podružnica Varaždinu, te ogranak u Termoelektrani Jertovec gdje je za predsjednika bio izabran Vjekoslav Sović.

  Predsjednik Udruge Marijo Cigrovski tada je izjavio – „Ne tražimo povlašteni položaj, niti privilegije, već samo poštivanje svih zakona Republike Hrvatske koji uređuju prava branitelja“.
 • 1997. listopad

  Osnovani su i ogranci u Zaboku, Koprivnici i Križu
 • 1997. 29. listopad

  Održana osnivačka skupština u DP Elektra Koprivnica. Na skupštini je izabrano i vodstvo ogranka, Mijo Vargić, Antun Saćer, Zdravko Hanžeković, Valter Holjevac, Darko Vugrinčić i Davor Radmilović, a za predsjednika je izabran Dražen Eisenbeisser.
 • 1997. 07. studeni

  Osnovan je ogranak DP Elektra Zabok. U Predsjedništvo su izabrani Vilim Zajec, Mladen Habulin, Željko Meštrović, Hermengild Kobelščak, Marijan Brlek, Miroslav Čukac, Zlatko Bivol i Tomislav Petek, dok je predsjednik postao Srećko Borovčak.
 • 1997. 12. studeni

  Osnovan je ogranak DP „Elektra“ Križ.

  Kao gosti bili su prisutni Marijo Cigrovski, Stjepan Tvrdinić, te Branko Kolarić, direktor DP Elektra Križ. Cigrovski je u uvodnom govoru naglasio kako je Udruga do tada imala više od 2.500 članova, te da joj je temeljni cilj bila pomoć braniteljima. Ujedno je upoznao prisutne kako je predstojeći prioritet u radu Udruge promjene Statuta sukladno novom Zakonu o udrugama, što se trebalo usvojiti na glavnoj skupštini Udruge koja se trebala održati krajem te godine.
 • 1997. 12. studeni

  Osnovan je ogranak Pogon Lipik, a prvi predsjednik bio je Zvonimir Bišćan.

 • 1997. 01. prosinac

  U sjedištu Hrvatske elektroprivrede u Zagrebu održana je osnivačka skupština ogranka Prijenosno područje Zagreb. Za predsjednika bio je izabran Stanko Aralica.

  Tom prigodom član Predsjedništva Udruge, Stjepan Dumbović izjavio je – „da branitelji u novonastalim, poslijeratnim okolnostima, također moraju artikulirati svoje mjesto i ulogu u društvu, te pomoći izgradnji i razvoju Hrvatske“.
 • 1997. 17. prosinac

  Osnovan ogranak za Distribucijsko područje Elektra Zagreb. Za redsjednika je bio izabran Davor Posavčić, a za članove odbora Aleksandar Đaković, Žarko Mudrovčić, Ivan Rak, Ivan Šafran, Željko Bogi, Mladen Vuk i Željko Ložnjak.
 • 1997. 17. prosinac

  Statutom Udruge, ROSH je službeno utemeljen 19. prosinca 1997. godine na sastanku u Karlovcu. Za predsjednika bio je izabran Stjepan Tvrdinić, a Predsjedništvo je bilo izabrano tek na redovnoj skupštini ROSH – a održanoj 20. ožujka 1998. godine u Koprivnici. U njega su ušli Stjepan Tvrdinić kao predsjednik, Emil Koren, Vjekoslav Sović i Zvonko Bišćan kao dopredsjednici i Zvonimir Novosel kao tajnik. Ujedno je izabran i Nadzorni odbor u kojeg su ušli Stipe Sučić, Božidar Paripović i Zdenko Jurdana. Na sastanku je ujedno prihvaćeno i pripajanje ogranaka HE Ozalj i HE Gojak u ROSH.260 Tada su donesena i Pravila ROSH– a.

  Člankom 7. bio je uređen način rada i djelovanje. Prema njemu Regionalni odbor trebao je:
  1. osnivati stalne i povremene komisije i stručne grupe radi obrade pojedinih pitanja iz područja djelovanja Regionalnog odbora.
  2. surađivati s drugim istovrsnim i sličnim udrugama te organizacijama koje podupiru rad regionalnog odbora i Udruge.
  3. organizirati predavanja, tribine i druge skupove o pitanjima od interesa za članstvo.
  4. poduzimati akcije glede obilježavanja i očuvanja mjesta stradanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
  5. organizirati prigodne priredbe u svrhu obilježavanja značajnih događanja iz Domovinskog rata.
  6. pružati materijalnu i druge vrste pomoći članovima i njihovim obiteljima.
 • 1998. 02. travanj

  Osnovan ogranak Pogon Daruvar. Prvi predsjednik bio je Robert Vacka.
 • 1998. 08. travanj

  Osnovan ogranak Pogon Kutina. Prvi predsjednik bio je Stjepan Šalković.
 • 1998. 12. lipanj

  Osnovan ogranak Pogon Ozalj . Prvi predsjednik bio je Zlatko Gržičić.
 • 1998. 18. rujan

  Održana 2. sjednica ROSH-a u Daruvaru na kojoj je predloženo da se ogranak DP Elektra Križ podijeli na četiri ogranka radi lakšeg i kvalitetnijeg rada. Na kraju je zaključeno da se to napravi i u ostalim ograncima u kojima postoji takva mogućnost.
 • 1998. 23. studeni

  Osnovan ogranak DP Elektra Čakovec. Prvi predsjednik bio je Zlatko Haramija.
 • 1998. 27. studeni

  Osnovan ogranak PP HE Sjever. Prvi predsjednik bio je Ivica Bogadi.
 • 1998. 15. prosinac

  Održana 4. sjednica ROSH-a u sjedištu DP Elektra Čakovec. Odbor je tada imao 1106 članova u 27 ogranaka, 15 poginulih hrvatskih branitelja, 1 nestalog branitelja i 46 ratnih vojnih invalida, i bio je najbrojniji odbor Udruge.
 • 1999. 16. ožujak

  U Preporodnoj dvorani HAZU na Gornjem gradu u Zagrebu Spomenice su dodijeljene zaposlenicima HEP – a iz distribucijskih područja – Elektre Zagreb, Sisak, Karlovac, Križ i Virovitica, te Prijenosnog područja Zagreb i stručnih službi u sjedištu HEP – a. Tom prigodom izaslanik predsjednika Franje Tuđmana, Janko Bobetko dodijelio je 166 Spomenica.
 • 1999. 30. studeni

  Održana druga izborna skupština ROSH – a u Zagrebu. Za predsjednika je ponovno bio izabran Stjepan Tvrdinić, za dopredsjednike Emil Koren, Vlado Čale i Zvonimir Vavro, za tajnika Zvonimir Novosel, za članove Nadzornog odbora Vjekoslav Sović, Dražen Eisenbeisser i Ivica Bogadi.
 • 2000. 18. veljača

  Početkom 2000. godine na glavnoj izbornoj skupštini Udruge za predsjednika je bio izabran Stjepan Tvrdinić, dotadašnji predsjednik ROSH – a. Zbog toga su se u ROSH – u morali napraviti novi izbori koji su održani 18. veljače 2000. godine u Koprivnici. Tada je za predsjednika bio izabran Emil Koren, a za dopredsjednika Zoran Šućur, predsjednik ogranka Sektora za toplinarstvo.
 • 2001. 07. svibanj

  Postavljeno spomen obilježje poginulim braniteljima Termoelektrane Sisak, Marijanu Celjaku, Milanu Jeliću i Zdravku Kisteru, povodom Dana državnosti u Upravnoj zgradi TE Sisak. Na otkrivanju spomenika bio je i Stjepan Tvrdinić, predsjednik Udruge.
 • 2001. 07. prosinac

  Nova izborna skupština ROSH – a održana je 7. prosinca 2001. ggodine. Za predsjednika bio je izabran Zvonimir Vavro (DP Elektra Sisak), za dopredsjednike Josip Stipetić (Pogon Ogulin), Zoran Šućur (Sektor za toplinarstvo Zagreb) i Stipe Sučić (DP Elektra Bjelovar). Za tajnika je na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva ROSH – a održanoj 11. prosinca 2001. godine izabran Igor Kasap (DP Elektra Sisak).
 • 2002. 13. prosinac

  Povodom dana Udruge, u Sisku je održana svečana sjednica. Kao gosti prisustvovali su predsjednik Udruge Stjepan Tvrdinić, glavni tajnik Stanko Aralica, glasnogovornik Šime Samodol, predsjednici ostala tri regionalna odbora i direktor TE Milan Rajković.

  ROSH je tada bio najveći dio Udruge s 29 ogranaka i 1322 člana, od kojih su 65 bili ratni vojni invalidi.
 • 2003. 04. travanj

  U Bjelovaru, u prostorijama upravne zgrade Elektre, otkriveno je spomen obilježje poginulom branitelju Nikici Majorincu. Ono je bilo napravljeno prema idejnom rješenju arhitekta Marijana Gezija. Na otkrivanju spomen obilježja bili su predstavnici ROSH – a, Središnjeg odbora na čelu sa Stjepanom Tvrdinićem, predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
 • 2003. 17. prosinac

  Nova izborna skupština održana je u Sisku 17. prosinca 2003. godine na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Zvonimir Vavro.
 • 2003. 18. studeni

  Postavljena je spomen ploča u DP Elektra Bjelovar poginulom branitelju iz ogranka Bjelovar Nikici Majorincu.
 • 2004. 22. listopad

  Otkriveno spomen obilježje u pogonu Križevci, DP Bjelovar, poginulom hrvatskom branitelju i bivšem zaposleniku križevačkog pogona, Ivanu Lepčiću.
 • 2004. 15. prosinac

  Održana je svečana sjednica u Petrinji povodom dana Udruge. Moto svečanosti bio je „Spomen obilježje za svakog poginulog i nestalog hrvatskog branitelja kao vječni pečat hrvatske povijesti“. Zbog toga je, tog dana, otkriveno spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima djelatnicima pogona HEP – a iz Petrinje, Nikoli Lokneru i Dragi Ivanoviću.
 • 2006. 25. siječanj

  U Sisku održana Peta izborna skupština ROSH – a, za predsjednika je bio izabran Vladimir Čale, za dopredsjednike Siniša Božičević, Zlatko Haramija, Igor Kasap, Željko Penezić i Miroslav Pavlović. U Nadzorni odbor ušli su Nenad Išek, Josip Stipetić i Dražen Eisenbeisser.
 • 2008. 01. veljača

  Nova izborna skupština ROSH – a je u Sisku. Za predsjednika ponovno je bio izabran Vladimir Čale, a za dopredsjednike Josip Stipetić, Vjekoslav Sović, Milorad Bošković, Vilim Car i Stipo Rašić. U Nadzorni odbor izabrani su Nenad Išek, Vladimir Kolić i Željko Penezić.
 • 2010. 05. veljača

  Održana izborna skupština ROSH – a je 5. veljače 2010. godine u Križevcima. Za predsjednika je bio izabran Vjekoslav Sović iz KTE Jertovec, za dopredsjednike Darko Franjković (pogon Ogulin – Karlovac), Zlatko Haramija (EL. Čakovec – Varaždin), Miodrag Bošković (TE Sisak – Sisak), Stipe Sučić (El. Bjelovar – Bjelovar) i Stipo Rašić (TE – TO Zagreb – Zagreb). U Nadzorni odbor izabrani su Stjepan Hodak (TE – TO Zagreb), Vladimir Kolić (HE Gojak) i Željko Penezić (Pogon Li-pik).