20. Sportski susreti “Marijan Celjak” Rovinj 2019.

Izlet ROZH-Pula-Brijuni
17/05/2019
19. Sportski susreti ROIH-a
26/05/2019

20. Sportski susreti “Marijan Celjak” Rovinj 2019.

Od 17 – 19.05.2019. u Rovinju su održani 20.Sportski susreti Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku „Marijan Celjak“. Ove godine na igrama se okupilo 270 branitelja iz svih dijelova središnje Hrvatske, što ove igre čini najbrojnijim do sada. Uz himnu republike Hrvatske i minutom šutnje prisutni su dostojanstveno odali počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U sam događaj okupljene je uveo tajnik ROSH-a Dario Lisinski, a uvodnu riječ dao je predsjednik ROSH-a Vinko Sesar. Nazočnima su se obratili, predsjednik ROJH-a Ivica Brakus, predsjednik ROIH-a Anđelko Radić, predsjednik  ROZH-a Mladen Zuzić, rektor hotela Villas Rubin te glavni tajnik uduge Igor Kalac koji je otvorio 20. Sportske susrete.

U sportskom dijelu branitelja su pokazali svoje vještine u stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, ribolovu, kuglanju, tenisu, bočanju, pikadu, visećoj kuglani i beli. Revijalni sportovi bez  bodovanja bili su: košarka, nogomet i badminton.

Ukupni pobjednici 20. Sportskih igara „Marijan Celjak“ je ekipa Bjelovara sa 35 bodova, drugoplasirana je ekipa Zagreba sa 34 boda, dok je treći Karlovac sa 31 bodom.

Sportski susreti protekli su u fer i korektnom sportskom natjecanju, te  druženju van sportskih terena uz šetnje, razgovore, pjesmu i sjećanje na dane slave i ponosa, prijatelja koji više nisu sa nama.