22. SPORTSKI SUSRETI „ MARIJAN CELJAK“

Sjećanje – Dražen Bogdanović, 15.04.1992.- 15.04.2022.
19/04/2022
22.Sportski susreti ROJH-a
19/05/2022

22. SPORTSKI SUSRETI „ MARIJAN CELJAK“

Prema programu rada Regionalnog odbora za središnju hrvatsku (ROSH) u proljetnim mjesecima, ako nam corona 19 dozvoli, članovi UHB HEP-a organiziraju svoje sportske susrete . To je koloplet sporta, druženja, sjećanja na prošle ratne dane, razgovora o poslu i budućim planovima  svih sudionika .

Ove godine Organizacijski odbor osigurao je u rovinjskom apartmanskom naselju „Resort Amarin“ 22.  sportske susrete za sve svoje članove Udruge . Ovi susreti su nazvani memorijalni na  spomen poginulog heroja domovinskog rata „ Marijan Celjak“.

Susreti su počeli 29.04.2022. i trajali do 01.05.2022. god. u ugodnom ambijentu naselja sa svim terenima za organizirane sportove, na ove susrete pristiglih 230 sportaša.

Otvaranje susreta upriličeno je na terasi restorana u naselju na kojem je glasnogovornik Udruge Stipe Sučić  pozvao sve ekipe da se postroje, nakon čega je puštanjem himne Republike Hrvatske i minutom šutnje odana počast svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata. U nastavku otvaranja skup su pozdravili naši domaćini, prijatelji iz ROJH-a Ivica Brakus i iz ROZH  Mladen Zuzić te Predsjednik Udruge  Vinko Sesar. Predsjednik ROSH-a  Darko Luke pozdravio sve goste i sve pristigle sportaše, zahvalio im se na velikom odazivu, zamolio za fer i korektnu igru s naglaskom na igru i proglasio 22. sportske susrete „Marijan Celjak“ otvorenim.

U dva dana na sportskim terenima održano je bezbroj malih sportskih okršaja u kuglanju ,šahu, streljaštvu, boćanju, stolnom tenisu, beli, visećoj kuglani, pikadu. tenisu i ribolovu. Pored ovih redovnih sportova organizirana su i tri pokazna sporta : nogomet , košarka i badminton.

U subotu navečer sumirani su svi rezultati po sportovima te je voditelj za sport Dubravko Pavelić proglasio ukupnog pobjednika . Ove godine to je podružnica Bjelovar poslije čega je napravljena skupna fotografija pobjednika uz kratko druženje svih prisutnih.

Sportski susreti su završeni u fer i korektnoj atmosferi s bitnim naglaskom da se ovi susreti vode kao susreti prijatelja gdje je važnije naći se s prijateljima popričati s njima, prošetati do grada Rovinja, izmijeniti najnovije događaje kao što su tko je dobio unuka, tko je u mirovinu otišao, koji su od dragih prijatelja već umrli i milion malih privatnih sitnica koje se razmjenjuju s prijateljima.

Povjerenstvo za informiranje ROSH